Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αδιαπραγμάτευτα τα όρια της Ζώνης

Την πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και τον κατατεμαχισμό του κατήγγειλε, χτες, αντιπροσωπεία των Εργατικών Σωματείων και των Εργοδοτικών Ενώσεων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσή. Ξεκαθάρισαν, επίσης, ότι «οι χώροι και τα όρια της Ζώνης είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν παραχωρούμε ούτε μέτρο».

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο έθεσαν στον υπουργό και στην κυβέρνηση την ξεκάθαρη θέση τους ότι δε θα ανεχτούν την υπονόμευση της ναυπηγοεπισκευής στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας καθώς και στην περιοχή που βρίσκονται οι ναυπηγικές μονάδες στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλλεται επίσης ότι «ερήμην των φορέων έχει πραγματοποιηθεί σειρά επαφών και "συναλλαγές" από το ΥΠΕΧΩΔΕ με τον εργολάβο δημοσίων έργων και δήμαρχο Αμπελακίων, κ. Τραυλό, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία και με πληρωμένα δημοσιεύματα στο "Καρφί" επίμονα απαιτεί την παραχώρηση του όρμου των Αμπελακίων αλλά και όλη την Κυνοσούρα, ώστε να μπορέσει να καταργήσει τη ναυπηγοεπισκευή και να κάνει μαρίνες και ταβέρνες, αναδεικνύοντας την αρχαιολογική σημασία της περιοχής, όπως ισχυρίζεται».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η απόφαση της κυβέρνησης να του παραχωρήσει μαζί με την ανάλογη χρηματοδότηση τεράστιο μέρος από τον όρμο Αμπελακίων, από το ναυπηγείο Παναγιωτάκη μέχρι και του «Μπεκρή»... αποτελεί σκάνδαλο.

Ο Χρ. Παπουτσής, αναφέρεται επίσης, προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ, παρ' όλα αυτά δεσμεύτηκε ότι γίνονται σεβαστά τα όρια της Ζώνης. Ανέλαβε επίσης την υποχρέωση να μην υπογράψει παραχώρηση χώρου προς τον Δήμο Αμπελακίων, αν το Δημοτικό Συμβούλιο δε σταματήσει την υπονόμευση εκτέλεσης αμμοβολών και χρωματισμών. «Ολοι μαζί - υπογραμμίζεται τέλος - να υπερασπιστούμε τη λειτουργία και την προοπτική της Ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ