Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017 - Κυριακή 26 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο κενό έπεσε η δίωξη σε βάρος του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη

Αθωώθηκε ομόφωνα και με εισαγγελική πρόταση, για τη μήνυση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Η μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο έξω από τα Δικαστήρια
Η μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο έξω από τα Δικαστήρια
Αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας και με εισαγγελική πρόταση, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος διώκετο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ύστερα από μήνυση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος δικάστηκε επειδή, υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παραχώρησε προεκλογικά χώρο στα φασιστοειδή και δεν έδωσε στοιχεία για τα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, που είχαν ζητήσει με Ερώτησή τους οι χρυσαυγίτες.

Εργαζόμενοι, συνδικάτα, φορείς και σύλλογοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από τα Δικαστήρια και αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, για να καταδικάσουν τη ναζιστική ιδεολογία. Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εξερχόμενος του Δικαστηρίου, δήλωσε: «Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων». Αμέσως μετά, τέθηκε επικεφαλής πορείας που ακολούθησε προς το Δημαρχείο. Την αθώωση του δημάρχου χειροκρότησε όλη η πόλη, με χαμόγελα που συνόδευαν τη διαδρομή της πορείας.

Και την περασμένη Πέμπτη, όπως και στις 13 Φλεβάρη που ξεκίνησε η δίκη, στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη βρέθηκαν οι δήμαρχοι Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, Ηλίας Σταμέλος, Βαγγέλης Σίμος και Μιχάλης Σελέκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, και η Αναστασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγιωτόπουλος και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της πόλης.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση αθώωσης του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η λαϊκή κινητοποίηση, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή την πολιτική στάση του δημάρχου Κ. Πελετίδη και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δείχνει ότι μπορεί να ακυρώνονται η δράση και οι ενέργειες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως η δικαστική δίωξη που επιχειρήθηκε εναντίον του Κ. Πελετίδη.

Η στάση του κομμουνιστή δημάρχου αποτελεί παράδειγμα για τις περιφερειακές, τοπικές αρχές και πάνω απ' όλα για τους μαζικούς φορείς του λαού, έτσι ώστε να υπάρχει αποφασιστική αντιμετώπιση κι απομόνωση της ΧΑ, χωρίς καμία ανοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ