Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ΔΟΕ καταδικάζει τις προτάσεις του ΣΕΒ για την Παιδεία

Για διαπιστώσεις και προτάσεις που σηματοδοτούν στόχο «για τη διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος», κάνει λόγο το ΔΣ της ΔΟΕ αναφερόμενο στις προτάσεις του ΣΕΒ για την Παιδεία που καταγράφονται στο κείμενό του «η έξοδος από την κρίση ξεκινάει από τα θρανία».

Η ΔΟΕ σημειώνει ότι οι προτάσεις του ΣΕΒ «ως κυρίαρχη φιλοσοφία και επιδίωξη έχουν την επέλαση της άκρατης επιχειρηματικότητας μέσα στα σχολεία, "δείχνοντας" προς την ιδιωτική εκπαίδευση και το σχολείο της "ελεύθερης" αγοράς». «Κάτω από έναν επιστημονικοφανή μανδύα εμφανίζονται, μέσω των προτάσεων, η κατασυκοφάντηση του δημόσιου σχολείου και η απαξίωση των εκπαιδευτικών λειτουργών και του καθημερινού αγώνα τους για τους μαθητές τους, με στόχο την αλλαγή τοπίου στο χώρο της εκπαίδευσης», σημειώνει το ΔΣ της ΔΟΕ και αναφέρεται αναλυτικά σε προτάσεις που βρίσκονται στο κείμενο του ΣΕΒ για ελευθερία επιλογής σχολείου (βλέπε «voucher»), για παραπέρα μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, για περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών και μεγαλύτερη εμπλοκή των «τοπικών αρχών» και επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν τέτοια μέτρα.

Και στην ανακοίνωσή του καταλήγει: «Το ΔΣ της ΔΟΕ υπερασπιζόμενο το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια - δωρεάν εκπαίδευση καταδικάζει τις αντιεκπαιδευτικές "προτάσεις" του ΣΕΒ και τα ψεύδη που τις "στηρίζουν". Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλη την κοινωνία σε επαγρύπνηση και δράση για την αποτροπή της εφαρμογής των σχεδίων για τη διάλυση του πολύτιμου κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ