Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απώλειες της εικαστικής κοινότητας

Μέσα σε μια βδομάδα η εικαστική κοινότητα έχασε επτά σπουδαία μέλη της, σημαντικούς καλλιτέχνες που με το έργο τους, την αστείρευτη δημιουργία τους και τη προσωπική τους αξία τίμησαν την Τέχνη, ενέπνευσαν τις νεότερες γενιές καλλιτεχνών, άφησαν βαριά κληρονομιά στην ελληνική κοινωνία.

Παλαιολόγος Θεολόγου, Γιώργος Ιωάννου, Γιάννης Μανιατάκος, Γιάννης Κουνέλλης, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Βαλαβανίδης, Στέλιος Λαπούρτας.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας αποχαιρετά αυτούς τους σημαντικούς καλλιτέχνες με την υπόσχεση ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναγνώριση, την αξιοπρέπεια και τη δικαίωση των εικαστικών καλλιτεχνών, για να συνεχίσουν να παράγουν Πολιτισμό». Σημειώνει επίσης: «Ομως, δεν έφυγαν, είναι πάντα εδώ! Οπως και όλοι οι καλλιτέχνες που έφυγαν πριν από αυτούς, έγιναν πνεύμα και Ιστορία, είναι πάντα χρώμα και φως και θα είναι πάντα κοντά μας, δίπλα μας με το έργο τους, για να ανοίγουν τους δρόμους και να ζωντανεύουν τα μονοπάτια μας! Για να θυμίζουν ότι οι καλλιτέχνες συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα από τα δημιουργήματά τους, αφήνουν ίχνη από χρώματα, από φιγούρες, από συνθέσεις και ιδέες... Για να θυμίζουν ότι οι καλλιτέχνες κληροδοτούν Πολιτισμό»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ