Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων

Μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση από την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών»

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό. Κύριο αίτημά τους ήταν η άρση των μισθολογικών τους περικοπών και η εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το μισθολόγιό τους.

Μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Σύμφωνα με το αγωνιστικό της πλαίσιο ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Δεν διεκδικούμε μόνο την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούν ένα μέρος των μεγάλων μειώσεων που έχουμε υποστεί. Διεκδικούμε την πλήρη αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης. Στη συνέχεια να δημιουργηθεί νέο μισθολόγιο, που θα καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες».

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), ιδιαίτερα στους πυροσβέστες, για τους οποίους καταθέσαμε και τροπολογία απαιτώντας την ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος με τη μονιμοποίηση των πενταετών αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εποχιακά εργαζομένων. Επίσης, στηρίζουμε τα αιτήματα του υπόλοιπου προσωπικού των ΣΑ για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και τα άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το επικίνδυνο και την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα και αλλού».

Στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, είπε στους συγκεντρωμένους ότι «απαιτούμε να επιστραφούν πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, σας έκλεψαν, απαιτούμε να δοθούν τώρα αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις». Τους κάλεσε, δε, «μαζί με το εργατικό κίνημα να πορευθούμε όλοι μαζί στον αγώνα. Εμείς προετοιμάζουμε θερμό επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση, για τη μεγαλοεργοδοσία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Προετοιμαζόμαστε για μεγάλες κινητοποιήσεις. Σας θέλουμε, λοιπόν, μαζί μας γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ