Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Νέα μεγάλη κινητοποίηση συμπαράστασης σήμερα στα Δικαστήρια

Συνεχίζεται η δίκη του Κώστα Πελετίδη

Από τη συγκέντρωση που έγινε στις 13 Φλεβάρη
Από τη συγκέντρωση που έγινε στις 13 Φλεβάρη
Με νέα μεγάλη κινητοποίηση απαντά σήμερα, Πέμπτη, ο λαός της Πάτρας στη δίωξη του δημάρχου, Κ. Πελετίδη, επειδή, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, κάνοντας το χρέος του απέναντι στο λαό. Ο Πατραϊκός λαός, όπως έκανε και στις 13 του μήνα, οπότε και ξεκίνησε η δίκη του δημάρχου, μετά από μήνυση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μ. Αρβανίτη, θα δώσει και σήμερα βροντερό «παρών» έξω από τα Δικαστήρια της πόλης, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη, κάνοντας καθαρό ότι δεν δέχεται το δηλητήριο που εκπέμπει η οργάνωση, τη ναζιστική της ιδεολογία και τις εγκληματικές της ενέργειες.

Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν την έναρξη της δίκης στις 13 Φλεβάρη ο Κ. Πελετίδης, «σήμερα δεν δικάζεται ο δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του Πατραϊκού λαού που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα».

Στο πλευρό του Κ. Πελετίδη είναι οι εργαζόμενοι του δήμου, τα Σωματεία και οι Σύλλογοι των οποίων έχουν κηρύξει στάση εργασίας, προκειμένου να βρίσκονται στη συγκέντρωση και να υπερασπιστούν τον δήμαρχο στη δίκη με τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια πορεία και συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια έχουν κηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων, το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πατρέων και ο Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ.

Να σημειώσουμε ότι η διακοπείσα δίκη συνεχίζεται σήμερα με την τοποθέτηση του δημάρχου, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδομήθηκε πλήρως η κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» με την οποία διώκεται ο δήμαρχος, ενώ αναδείχθηκε ο πολιτικός χαρακτήρας της απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, να μην παρέχει καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πανελλαδική στήριξη στον δήμαρχο. Στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές στήριξης του Κώστα Πελετίδη, ενώ δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά στο δήμο. Επίσης, έχουν σταλεί δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων και εκατοντάδες ανακοινώσεις φορέων, συλλόγων και σωματείων. Χτες, στο Δημαρχείο έφτασαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις από: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αργους Ορεστικού. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας. Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ Καναδά. Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων Αντιστασιακών του Κεμπέκ Καναδά. Εργαζόμενοι και ΔΣ του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία - ΣΟΨΥ Πάτρας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org