Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση με οργάνωση και αγώνα

Σε ανακοίνωσή του για τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Oι μάσκες έπεσαν πριν καεί ο βασιλιάς καρνάβαλος!

Με τις χτεσινές αποφάσεις του Γιούρογκρουπ βλέπουμε για πολλοστή φορά πού οδηγούν οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές. Σαν τη μέρα της μαρμότας, ο εργαζόμενος λαός έρχεται κατάματα να αντιμετωπίσει νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στις ήδη βάρβαρες πολιτικές πτώχευσης των προηγούμενων ετών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάνοντας το μαύρο άσπρο, επαναλαμβάνει τη γνωστή λογική της ΝΔ, 0 + 0 = 14%. Τώρα η κυβέρνηση με τη συμφωνία αυτή θα αφαιρεί 1.000 από τους εργαζόμενους, θα δίνει πίσω 100 και αυτό το παρουσιάζει ως δημοσιονομικά ουδέτερο.

Οπως βάφτισε το εφάπαξ βοήθημα από το ματωμένο πλεόνασμα, ως 13η σύνταξη, τώρα προχωρά στον επανυπολογισμό των συντάξεων και την έως και 30% επιπλέον μείωση της σύνταξης - η λεγόμενη "προσωπική διαφορά" είναι στο τραπέζι του Προκρούστη - και προβάλλει ως αντίμετρο ίσως τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Για τη μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα του "κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης", αρπάζοντας έως και ένα μισθό από τους εργαζόμενους, ισχυρίζονται ότι ως αντίμετρο θα μειώσουν τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων για να δημιουργήσουν δήθεν νέες θέσεις εργασίας.

Μας σερβίρουν στο πιάτο όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.

Στο χέρι μας, στην οργάνωσή μας και στους αγώνες μας για κάλυψη των απωλειών, τη διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών βρίσκεται η λύση, η μαχητική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση ΕΕ - ΔΝΤ - μονοπωλίων, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πακέτα με αντιλαϊκά μέτρα και «αντίμετρα» για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου(24/10/2018)
Ανάκαμψη για το κεφάλαιο με πολλαπλάσια αντιλαϊκά μέτρα(21/7/2018)
Τροχιοδεικτικά πυρά με γεωπολιτικό «άρωμα»(14/7/2018)
Αντιλαϊκή κλιμάκωση για το... «success story»(22/6/2018)
Συγκέντρωση σήμερα ενάντια στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης - κουαρτέτου(1/3/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org