Κυριακή 19 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις - συνελεύσεις εργαζομένων
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί αύριο, Δευτέρα, στις 13.00, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας την άμεση πληρωμή όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Καμιά απόλυση εργαζόμενου, διατήρηση όλων των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017 και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα, την Τρίτη 21/2, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιεί προειδοποιητική στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ηλιούπολης, στις 9 π.μ., προβάλλοντας και αυτό το ζήτημα των συμβασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ υπάρχουν και απλήρωτοι εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ με ευθύνη στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων.
  • Σε δεύτερη 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη 21/2 οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Πολυτεχνείο, μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στο χώρο εργασίας τους. Οι εργαζόμενες έκαναν την πρώτη 48ωρη απεργία στις 16/2 και 17/2, απαντώντας αγωνιστικά στην ανακοίνωση της εργοδοσίας, της εργολαβικής εταιρείας καθαρισμού «ISS», πως θα μειώσει το μισθό τους κατά 40 έως 90 ευρώ. Καθώς οι μισθοί κυμαίνονται από 560 έως 620 ευρώ, οι μειώσεις φτάνουν το 16%! Διεκδικούν να μη μειωθούν οι αποδοχές τους, επαναφορά των τριετιών, προσλήψεις, πλήρες ωράριο, μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Επιπλέον, έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 21/2 στην Ομόνοια.
  • Την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποιεί το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας την Τετάρτη 22/2, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ