Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα

Συναυλία αλληλεγγύης σήμερα από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου

Το πανό στο σχολείο στο Ωραιόκαστρο
Το πανό στο σχολείο στο Ωραιόκαστρο
Θερμή υποδοχή στα 9 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου επιφύλαξαν χτες το μεσημέρι δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και της Ομάδας Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), αποδεικνύοντας την απλόχερη αλληλεγγύη του λαού μας στα ξεριζωμένα παιδιά. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ έδωσε στα προσφυγόπουλα σακούλες με γραφική ύλη και διάφορα άλλα καλούδια.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης επισκίασε τις ελάχιστες φωνές της γνωστής ομάδας φασιστών της Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, που στάθηκε σε μια μεριά έξω από το σχολείο και έβαλε λουκέτο στα κάγκελα, προπαγανδίζοντας το ρατσισμό και την ξενοφοβία, χαρακτηρίζοντας τα μικρά προσφυγόπουλα «λαθραία».

Στο ίδιο πνεύμα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζει να ποτίζει με δηλητήριο τα μυαλά των παιδιών και επιμένει να αρνείται το δικαίωμα των ξεριζωμένων προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Και μέσα από ανακοίνωσή του, προαναγγέλλει τριήμερη αποχή των παιδιών από τα μαθήματα από την επόμενη μέρα έναρξης λειτουργίας του ΔΥΕΠ στο σχολείο.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου και η Ομάδα Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι «κανένας γονιός δεν πρέπει να αφήσει αυτή την τακτική αναπάντητη. Να απομονωθούν μαζικά αυτές οι φωνές! Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων, ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών και ζωής των παιδιών μας».

Δυτική Αθήνα

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου μιλά στην εκδήλωση υποδοχής
Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου μιλά στην εκδήλωση υποδοχής
Χτες στο Χαϊδάρι, στο 5ο και στο 9ο Δημοτικό ήρθαν οι πρώτοι πρόσφυγες μαθητές από τον καταυλισμό του Σκαραμαγκά και συγκεντρωμένοι γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι της πόλης, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής, τους υποδέχτηκαν στέλνοντας άλλη μια φορά μήνυμα έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης.

Τα «παρών» έδωσε και η δημοτική αρχή της πόλης, που μαζί με πολλούς τοπικούς φορείς (σωματεία εργαζομένων, πολιτιστικοί - αθλητικοί σύλλογοι, φορείς γονέων, γυναικών κ.λπ.) στηρίζουν τα προσφυγόπουλα, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν και την εκδήλωση με θέμα «Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά», που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ξεχωρίζει σήμερα, Σάββατο, η συναυλία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου, στις 7 μ.μ., στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1), με το συγκρότημα «Υπεραστικοί» και σύνθημα «Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες».

Παράλληλα, οι Λαϊκές Επιτροπές στη Δυτική Αθήνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν με νέες συγκεντρώσεις τους πρόσφυγες μαθητές στα σχολεία της περιοχής: Τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στο 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου και στη 1.30 μ.μ. στο 3ο και στο 10ο Δημοτικά του Αιγάλεω. Την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στο 13ο - 33ο Δημοτικό Περιστερίου και στις 2 μ.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ