Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τους 80 έφτασαν τελικά οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε προχτές σε ναό της μειονότητας των Σούφι στην πόλη Σεουάν στο νότιο Πακιστάν. Την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

ΣΕΟΥΛ.-- Την προφυλάκιση του αντιπροέδρου της «Samsung Electronics», 48χρονου Λι Τζέι-Γιονγκ, «με βάση ένα νέο κατηγορητήριο και νέες αποδείξεις», αποφάσισε δικαστήριο της Ν. Κορέας. Ο Λι, που είναι γιος του προέδρου της μητρικής «Samsung», θεωρείται ότι ουσιαστικά είναι το «νούμερο 1» του ομίλου. Το όνομά του εμπλεκόταν εδώ και καιρό στο σκάνδαλο που «στοίχισε» και την καρέκλα της πρώην Προέδρου Παρκ, αφού κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι δωροδόκησε με σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια μια έμπιστη φίλη της Παρκ, με αντάλλαγμα «πολιτικές χάρες».

ΡΑΜΠΑΤ - ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η προσμονή καλύτερης ζωής στην Ευρώπη ανάγκασε χτες πάνω από 700 Αφρικανούς μετανάστες να ορμήσουν στο φράκτη ασφαλείας, ύψους 6 μέτρων, που χωρίζει τον ισπανικό θύλακα Θέουτα από το Μαρόκο. Πολλοί από αυτούς απωθήθηκαν από τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας πίσω, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, περίπου 500 κατάφεραν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος. Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν και 11 Ισπανοί φύλακες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ