Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το κείμενο της τροπολογίας

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών αναφέρει:

«Στο άρθρο 15 του νόμου 3938/2011 προστίθεται παράγραφος 20 ως εξής: Καταργείται η παράγραφος 1 του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 και αυτοδικαίως επανασυστήνονται οι καταργηθείσες με την ως άνω διάταξη οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Στις ως άνω θέσεις εντάσσονται αναδρομικά από 01/02/2017 όσοι εκ των πυροσβεστών πενταετούς θητείας πληρούν τα κριτήρια κατάταξης σε αυτό. Ολες οι λοιπές κενές οργανικές θέσεις καλύπτονται μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων της επόμενης εξεταστικής περιόδου.

Οι ήδη υπηρετούντες πενταετούς θητείας υπάλληλοι που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, και όλοι οι με σύμβαση απασχολούμενοι κατά την αντιπυρική περίοδο πυροσβέστες, καταλαμβάνουν αναδρομικά από 01/02/2017 μόνιμες οργανικές θέσεις και σε περίπτωση έλλειψης οργανικών θέσεων συστήνονται νέες υπαγόμενες στο υπουργείο Εσωτερικών, που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία της χώρας ή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της. Για όλη τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν τομείς πυροπροστασίας και πρόληψης του Πυροσβεστικού Σώματος. Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου απασχολούνται με τα νέα καθήκοντα πρόληψης, φύλαξης και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και με εκχιονισμούς των οδικών δικτύων της χώρας και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις».

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Με την προτεινόμενη διάταξη προστίθεται παράγραφος 20 στο άρθρο 15 του νόμου 3938/2011.

Οι διευρυμένες αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως είναι οι αστικές πυρκαγιές, οι διασώσεις από τροχαία, σεισμούς, ασανσέρ κ.λπ., οι δασικές πυρκαγιές, η στατική πυρασφάλεια αερολιμένων και μεγάλων οδικών αξόνων, οι εκχιονισμοί οδικών δικτύων και οι αντιπλημμυρικές επεμβάσεις, σε συνδυασμό με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις τάξεις του, συνεπεία της κατάργησης 4.000 οργανικών θέσεων με τον νόμο 3938/2011 και των αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων, που προκύπτουν για τις πραγματικές του ανάγκες σε προσωπικό. (...) Η πυρασφάλεια της χώρας και η προστασία του δασικού μας πλούτου απαιτεί τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού προσωπικού, πολύ μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον μόνιμο, πενταετούς θητείας και με σύμβαση στελεχικό δυναμικό».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org