Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι μυλόπετρες των διαπραγματεύσεων συνθλίβουν τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα

Συζήτηση σχετικά με «την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Εν μέσω ανταγωνισμών που αφορούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, όχι το λαό, εξελίσσεται ένα ακόμα "σίριαλ" παζαριών τρόικας - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αξιολόγηση του 3ου, προώθησης και 4ου ελληνικού μνημονίου για πολλά χρόνια.

Το ξαναζήσαμε: Η κυβέρνηση καλλιεργεί αυταπάτες περί κακού ΔΝΤ και καλής ΕΕ, των "βέλτιστων" αντεργατικών "πρακτικών" που θέλει να δημιουργήσει, το δικό της Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Παζαρεύει όχι ΑΝ, αλλά ΠΟΤΕ θα νομοθετήσει νέα βάρβαρα μέτρα, αν θα κερδίσει ελαφρύνσεις του κεφαλαίου, όχι του λαού.

Οι μυλόπετρες των διαπραγματεύσεων συνθλίβουν τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Αύξηση φορολογίας των πιο φτωχών, φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, 15η περικοπή συντάξεων έως και 30%, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ευέλικτη εργασία με μισθούς πείνας των 200 - 300 ευρώ, μόνιμοι κόφτες κοινωνικών δαπανών και ματωμένα - από το λαό - πλεονάσματα.

Μόνοι που συμφωνούν και βιάζονται, γιατί τα απαιτούν, είναι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, αλλά και τα άλλα κόμματα, που συναγωνίζονται ποιος κάνει καλύτερα τη βρώμικη δουλειά.

Αυτή η ανάπτυξη προϋποθέτει νέα αντιλαϊκή σφαγή. Ανάκαμψη κερδών προϋποθέτει παραπέρα πτώχευση του λαού. Δεν συμβιβάζεται με ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Εργαζόμενοι και κεφάλαιο δεν μπορούν να κρατούν τις ίδιες σημαίες.

Στα μπλόκα αντίστασης των αγροτών που σήμερα διαδηλώνουν στην Αθήνα, να προστεθούν τα μπλόκα εργατών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. Η συμμαχία τους να ανατρέψει τη βαρβαρότητα, να επιβάλει ανάπτυξη σε όφελος των δικών τους συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ