Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καλέσματα, ανοίγματα και διαφοροποιήσεις σε κοινή στρατηγική βάση

«Ο πνιγμένος απλώς πιάνεται από τα μαλλιά του. Συνεχίζουν την ίδια κουτοπόνηρη λογική ότι "πρέπει να αθροίζουμε ακροατήρια, να πούμε και κάτι σε αυτόν τον κόσμο που άρχισε να ξανακοιτάει πίσω το ΠΑΣΟΚ και σκέφτεται να γυρίσει στο σπίτι του". Περί αυτού πρόκειται». Τάδε έφη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Παραπολιτικά», σχολιάζοντας εισηγήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ν. Φίλης, το κόμμα τους να αναζητήσει κάποιο κομπρεμί με το ΠΑΣΟΚ, στο φόντο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με στόχο τη σταθερότητα στην αστική διαχείριση.

Οσο δε για την περιλάλητη ενότητα της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας, σε όσο χώρο τους έχει αφήσει, τέλος πάντων, να καλύπτουν, η Φ. Γεννηματά είπε: «Η ενότητα είναι απαραίτητη βάση για να προχωρήσουμε στη διεύρυνση και στην ανανέωση. Στοχεύουμε, όλοι μαζί, στο να δημιουργήσουμε πάλι ένα προοδευτικό, πλειοψηφικό ρεύμα. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε (...) Πρέπει να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει αυτή τη στιγμή μια κίβδηλη Αριστερά, είναι fake Αριστερά και προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες των αγωνιστών και των ανθρώπων της Αριστεράς, με τους οποίους μας συνδέουν πολλά», συμπλήρωσε, φροντίζοντας να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, χαρακτηριστικά την κοινής στρατηγικής βάσης - της συμφωνίας δηλαδή στις βασικές ανάγκες του κεφαλαίου - όπου κινούνται όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και τέτοιες διεργασίες αναμόρφωσης, είναι και τα όσα είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής της τάσης των Μεταρρυθμιστών, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9.84»: «Οταν ο Νίκος ο Φίλης, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει "παιδιά δεν αφήνουμε τα αστεία τώρα του μνημονίου και αντιμνημονίου, η κατάσταση είναι δύσκολη στην χώρα, δεν υπάρχουν μολυσμένοι και αμόλυντοι", έχει πιάσει το στίγμα της εποχής, τι να κάνουμε τώρα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες ανασύνθεσης με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα»(2017-08-08 00:00:00.0)
Σε συνέδριο από σήμερα στο φόντο ακατάπαυστων διεργασιών(2017-06-30 00:00:00.0)
Δεν αποδέχεται τον όρο «Κεντροαριστερά»...(2016-08-02 00:00:00.0)
Επιμένει για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»(2016-03-23 00:00:00.0)
Γιατί τώρα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα;(2013-05-25 00:00:00.0)
Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ(2012-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ