Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
«Εθνικό συμφέρον» η εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

Αντικείμενο της Συνόδου θα είναι και η συνέχιση της ΝΑΤΟικής παρουσίας στο Αιγαίο, της αρμάδας SNMG2, που κατέπλευσε εδώ πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από αίτημα των κυβερνήσεων Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας, επισήμως προς διαχείριση του Προσφυγικού, και στην πράξη ελέγχοντας τον πλου ρωσικών πολεμικών πλοίων προς Συρία. Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να ζητήσει παραμονή της αρμάδας, και όπως προεξοφλούν ανώτατες πηγές του ΓΕΝ στην Αθήνα, το αίτημα θα ικανοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές δίνουν και μια ιδέα των υπηρεσιών που παρέχουν και θα συνεχίσουν να παρέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην ιμπεριαλιστική συμμαχία, προς «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της ντόπιας αστικής τάξης.

«Εκτός από το Αιγαίο πρέπει να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα και στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί χρειαζόμαστε μεγαλύτερα πλοία για επιχειρήσεις», αναφέρουν, παραπέμποντας σε ένα ενδιαφέρον που υπάρχει η ελληνική πλευρά να διεκδικήσει μερίδιο από σύγχρονα αντιτορπιλικά που θα αποσύρει για να διαθέσει σε «συμμάχους» το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Για την ίδια ζώνη, της Ανατολικής Μεσογείου, εκσυγχρονίζουν τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3, που όπως επιβεβαιώνουν στο ΓΕΝ θα μπορούν να ελέγχουν καθημερινά επαρκώς την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είναι και «συμμαχική υποχρέωση», όπως προσθέτουν, και δεν μπορεί να γίνει σήμερα με πλοία.

Σε μια πρόσθετη τέτοια παροχή υπηρεσιών, τα ίδια ανώτατα στελέχη παραπέμπουν στις διευκολύνσεις που έχει στη βάση της Σούδας ο αμερικανικός 6ος στόλος, που το τελευταίο διάστημα εστιάζει τη δραστηριότητά του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συμπληρώνουν ότι έχουν συναποφασίσει με τους Αμερικανούς, όποτε πλοίο τους προσεγγίζει ελληνικό λιμάνι, και ανάλογα με τις διαθεσιμότητες, να προχωρούν σε συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις.

Τέλος, και με αφορμή την ανάπτυξη της φρεγάτας «Ναβαρίνο» και του υποβρυχίου «Ποσειδών» στη Μεσόγειο, σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αντίστοιχα, οι ίδιοι παράγοντες επιβεβαιώνουν την απόφαση που έχει παρθεί οι Ενοπλες Δυνάμεις να μετέχουν, «όσο μπορούμε», όπως λένε χαρακτηριστικά, σε τέτοιες αποστολές και επιχειρήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλυπτικά «αντικείμενα», επικίνδυνοι «ρόλοι»(2017-11-25 00:00:00.0)
Ξεκίνησε τις ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο(2017-11-08 00:00:00.0)
Με «μαχητική ικανότητα» και «ετοιμότητα»(2017-09-09 00:00:00.0)
«Συμμαχικές υποχρεώσεις» και εξοπλισμοί(2017-03-05 00:00:00.0)
ΝΑΤΟική θάλασσα με τις ευλογίες της κυβέρνησης(2017-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ