Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα της Τουρκίας

Μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινού ταξικού αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης στην περιοχή, απέστειλε χτες το ΠΑΜΕ σε συνδικάτα της Τουρκίας. Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι, συναγωνιστές της Τουρκίας!

Το ΠΑΜΕ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που στις γραμμές του συσπειρώνονται εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για τα συμφέροντα της Εργατικής τάξης στη χώρα μας, απευθύνεται στα Συνδικάτα της Τουρκίας, καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που επιβάλλει η τουρκική κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες στην Τουρκία και, με πνεύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης, θέλει να μοιραστεί μαζί σας ορισμένες σκέψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση.

Οι συνθήκες στην περιοχή μας είναι ανησυχητικές, επικίνδυνες.

Ο πόλεμος στην Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη συνεχίζεται, με θύματα εκατομμύρια εργαζόμενους, λαϊκές οικογένειες, ηλικιωμένους ακόμα και παιδάκια.

Εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι τραβάνε το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αναζητούν έναν τόπο να σταθούν, να ζήσουν.

Αντιδραστικές οργανώσεις - όπως ο ISIS - μέρος του πολέμου που μαίνεται, ευθύνονται για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις με θύματα αθώους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του στον τουρκικό και στους άλλους λαούς.

Η πείρα μάς διδάσκει ότι πίσω από αυτήν την κατάσταση, πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις προβάλλει ο ανταγωνισμός μονοπωλιακών συμφερόντων και κρατών για τον έλεγχο του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, των ενεργειακών αγωγών, το μοίρασμα των αγορών. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που πρωταγωνιστούν στους πολέμους στην περιοχή μας καταπατούν τα συμφέροντα των λαών, προσπαθώντας να επικρατήσουν στην κούρσα των ανταγωνισμών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ανησυχούμε πολύ.

Μέσα στο πλαίσιο αυτών των ανταγωνισμών, οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμισή τους στην περιοχή.

Οι παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο και οι δηλώσεις που αμφισβητούν τα σύνορα, τα νησιά, τις συνθήκες που ρυθμίζουν τα σύνορα στην περιοχή μας, είναι επικίνδυνη εξέλιξη που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ.

Καθημερινά, διαπιστώνεται πως οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις αποτελούν πηγή δεινών για τους λαούς, όπως και το ίδιο το βάρβαρο σύστημα, που προκαλεί ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Συνάδελφοι, συναγωνιστές της Τουρκίας!

Μπροστά σ' αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση, που δημιουργείται για τους λαούς των δύο χωρών μας, σας καλούμε:

  • Να συντονίσουμε την πάλη μας ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην εκμετάλλευση και την κατάργηση δικαιωμάτων.
  • Να υψώσουμε κοινή φωνή ενάντια στις αστικές τάξεις και στον εθνικισμό. Γιατί η ελληνική και η τούρκικη εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια σε εκείνους που τους θέλουν "κρέας για κανόνια τους".
  • Να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη ενάντια σε δηλώσεις κι ενέργειες που αμφισβητούν τα σύνορα και τις Συνθήκες που τα κατοχυρώνουν.
  • Να ισχυροποιήσουμε την κοινή μας δράση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τις αστικές τάξεις και τους όποιους σχεδιασμούς τους που οδηγούν τους λαούς μας σε νέες περιπέτειες.

Το ΠΑΜΕ απλώνει στα συνδικάτα της γειτονικής μας χώρας, της Τουρκίας και στους Τούρκους εργαζόμενους χέρι φιλίας και συνεργασίας.

  • Οχι στο μίσος των εθνικιστών, ζήτω η φιλία των δύο λαών.
  • Οχι στην αλλαγή συνόρων, στις στρατιωτικές προκλήσεις και την αναμέτρηση στο Αιγαίο, όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη και ο κοινός ταξικός αγώνας των εργαζομένων στην Τουρκία και στην Ελλάδα».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ