Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΡΚΑΔΙΑ
«Αποχαιρετισμός» του αλύγιστου συντρόφου Σ. Τσουκόπουλου

Με συγκίνηση και περηφάνια για τους αγωνιστές που γεννάει το ΚΚΕ αποχαιρέτισαν τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι, στον Τζίβα Αρκαδίας, τον αλύγιστο κομμουνιστή, Σωκράτη Τσουκόπουλο, δίνοντας υπόσχεση συνέχισης στον ίδιο δρόμο.

Ο Σ. Τσουκόπουλος, άλλος ένας από τη θρυλική δρακογενιά της ΕΑΜικής αντίστασης, «έφυγε» την Κυριακή 12/2, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη και έμπνευση για τις νεότερες γενιές.

Στην κηδεία του μίλησε εκ μέρους του Κόμματος ο Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε αναλυτικά στην πλούσια αγωνιστική ιστορία της οικογένειας του μεγάλου αγωνιστή κομμουνιστή:

«Η οικογένεια Τσουκόπουλου, παρά τις διώξεις και τις κακουχίες, παρά τη δικαιολογημένη πικρία για το χαμό του Αλέκου (σ.σ. ταγματάρχης του ΔΣΕ, αδελφός του Σ. Τσουκόπουλου), έμειναν όλοι πιστοί στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ. Ετίμησαν την ηρωϊκή στάση του ταγματάρχη του ΔΣΕ, Αλέκου Τσουκόπουλου, που έψεξε λίγο πριν πεθάνει αυτούς που του έλεγαν να απειθαρχήσει στο Κόμμα του, στον ΔΣΕ.

Στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια άντεξαν στις διακρίσεις, στα καλέσματα της ασφάλειας και στα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Στη διάρκεια της χούντας πάλι φυλακές και εξορίες. Αντεξαν στις σειρήνες της σοσιαλδημοκρατίας τη δεκαετία του 1980 και στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 - 1991. Οταν τους ζητήθηκε, ήταν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, πάντα με δηλώσεις τους στήριζαν το Κόμμα».

Αποχαιρετώντας τον σ. Σωκράτη, ο Ν. Γόντικας σημείωσε ότι τη θέση του, όπως και των χιλιάδων ακόμα από τη γενιά του, παίρνουν νέοι αγωνιστές, που εμπνευσμένοι από το παράδειγμά τους, τη δική τους στάση ζωής, ατσαλώνονται στη σημερινή εποχή που έχει τις δικές της δυσκολίες, με πιο χαρακτηριστική τη βαθιά επίδραση της αντεπανάστασης σε όλες τις πτυχές της ζωής και της συνείδησης του λαού.

«Διδασκόμαστε», συμπλήρωσε ο Ν. Γόντικας «από την Ιστορία μας, εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Κόμματός μας, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι στην οργάνωση του λαού, στην υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

Αγαπημένε μας σύντροφε Σωκράτη, θα συνεχίσουμε στον αγωνιστικό δρόμο που βάδισες εσύ και η οικογένειά σου για πάνω από 75 χρόνια. Το αυστηρό και καθαρό σου βλέμμα, η συνέπεια και η σταθερότητά σου, θα εμπνέουν στο δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε μέχρι να ξημερώσουν οι μέρες που αξίζουν στο λαό μας, οι μέρες του σοσιαλισμού, για τις οποίες πάλεψες μέχρι την τελευταία στιγμή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ