Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση της ΚΝΕ με την οποία έγιναν μαζικές εξορμήσεις στα στρατόπεδα τη μέρα της ορκωμοσίας

Από εξόρμηση στον Αυλώνα
Από εξόρμηση στον Αυλώνα
Στους νέους στρατευμένους, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνεται η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της, με την οποία οργανώθηκαν μαζικά εξορμήσεις σε στρατόπεδα την περασμένη Παρασκευή που ήταν μέρα ορκωμοσίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ σημειώνεται:

«Οι εξελίξεις που παρακολουθούμε εδώ και καιρό στη χώρα μας, όσο και διεθνώς, επιβάλλουν ουσιαστική λαϊκή ενημέρωση και ετοιμότητα, ενίσχυση της πάλης για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δυνάμωμα της κοινής πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αστική τάξη και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της.

Οι προκλητικές επιδιώξεις και ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο συνδέονται με τις εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Εκφράζουν τις αντιθέσεις ανάμεσα στην τουρκική και ελληνική αστική τάξη στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, για το ποια μονοπώλια, επιχειρηματικοί όμιλοι, ποιοι βιομήχανοι και εφοπλιστές θα βάλουν χέρι στον ενεργειακό πλούτο και στους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Οι αντιθέσεις αυτές σχετίζονται με τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα πυροδότησης περαιτέρω εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο.

Τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους σε καιρό "ειρήνης" τσακίζουν τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, και όταν οι συμβιβασμοί δεν τους βγαίνουν "σέρνουν" τους λαούς να γίνουν "κρέας στα κανόνια τους", υπερασπίζοντας τα δικά τους συμφέροντα.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων από τουρκικά πολεμικά σκάφη με την παρουσία των επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι κυβερνητικές προσπάθειες να περάσει κλίμα εφησυχασμού δεν αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της κατάστασης που διαμορφώνουν οι τουρκικές επιδιώξεις στην περιοχή, ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση στην περιοχή.

Εχει τεράστια σημασία - κάτι που κρύβουν από τον λαό όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ - ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει δώσει αέρα στα πανιά της τουρκικής αστικής τάξης και των επεκτατικών της βλέψεων, όπως αυτές εκφράζονται από μία σειρά δηλώσεων του Ερντογάν και άλλων αστών πολιτικών της Τουρκίας. Αλλωστε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν αναγνωρίζει σύνορα αλλά βλέπει έναν "ενιαίο χώρο" ανάμεσα σε δύο συμμάχους, αφού τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαφημίζει τη βάση της Σούδας και ταυτόχρονα σχεδιάζει νέα βάση - ορμητήριο πολέμου στην Κάρπαθο.

Η στρατευμένη νεολαία, οι μόνιμοι στρατιωτικοί, δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτούς τους σχεδιασμούς. Αντίθετα, όπως και όλος ο λαός, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, γιατί:

  • Οδηγούν στην επιβολή της ντε φάκτο συνδιαχείρισης του Αιγαίου.
  • Η πολιτική της ΕΕ εγκλωβίζει στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένων προσφύγων από τη Συρία και τις άλλες χώρες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου (Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά.), ενάντια στη θέλησή τους και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο για τους πρόσφυγες.
Οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί να εναντιωθούν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Οι εξελίξεις επιβάλλουν "επιφυλακή", ενίσχυση της λαϊκής πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Σε αυτήν την πάλη έχουν θέση και ρόλο οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής.

Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν να μη συμμετέχει κανένας σε τέτοιες ενέργειες. Να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για αξιοπρεπείς συνθήκες θητείας. Μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για τους στρατευμένους, την ώρα που δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό. Είναι υμνητές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των Ταγμάτων Ασφαλείας, στηρίζουν τις δικτατορίες. Οι χρυσαυγίτες εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Καλλιεργούν το ρατσισμό απέναντι σε κυνηγημένα από τον πόλεμο παιδιά, πουλάνε νταηλίκια και τσαμπουκάδες στους κατατρεγμένους και την ίδια ώρα προσφέρουν απλόχερα υπηρεσίες στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεργολάβους. Γι' αυτό συκοφαντούν με ψέματα και αισχρό αντικομουνισμό το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες που προσκαλεί τους νεοναζί, υπόδικους βουλευτές της ΧΑ στα σόου που στήνει, όπως στο Καστελόριζο και σε άλλες επίσημες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, που βάζει φαντάρους και στρατιωτικούς να "χτυπάνε προσοχή" στους ναζί βουλευτές. Οι ιδέες, οι θέσεις και οι πρακτικές των φασιστών να απομονωθούν από τους φαντάρους, τους υπαξιωματικούς και τους αξιωματικούς. Κανένας φαντάρος να μην τραγουδάει εθνικιστικά τραγούδια και συνθήματα, τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταγγέλλονται μαζικά από τους φαντάρους.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο- ΝΑΤΟικές βάσεις.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!(2024-03-05 00:00:00.0)
Απειλούν στρατευμένο που κατήγγειλε την εμπλοκή της χώρας(2023-11-07 00:00:00.0)
Καμιά συμμετοχή και εμπλοκή στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας(2022-06-11 00:00:00.0)
Τα δικαιώματα των στρατευμένων βρίσκονται σε πλήρη ισχύ και κατά τη διάρκεια της θητείας(2020-06-30 00:00:00.0)
Κύμα καταδίκης των απαράδεκτων ποινών σε στρατευμένους(2018-04-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς(2017-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ