Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ: Απεργία πραγματοποίησαν χτες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου που υπάγονται στο υπουργείο Εξωτερικών, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων. Στην Αθήνα, στο πλαίσιο της απεργίας, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε συνάντηση με τον Γ. Μπαλάφα, υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Σπύρος Μαρίνης, εκ μέρους της ΔΑΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι σε σύνολο 370 συμβασιούχων οι 60 παραμένουν ανασφάλιστοι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης πραγματοποιεί σήμερα στις 6 το απόγευμα η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Με συγκέντρωση - κινητοποίηση σήμερα στις 10 το πρωί, στο Αίθριο, θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν» στην επίσκεψη - σόου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, που έχει προγραμματιστεί προκειμένου να «κόψει την κορδέλα» στη νεολειτουργούσα ΜΕΘ Παίδων.

ΟΑΕΔ: Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο (12 έως τέλος του ωραρίου) οι εργαζόμενοι που έχουν υπαχθεί στον ΟΑΕΔ και προέρχονται από τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) που καταργήθηκαν, στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την επανασύσταση των Οργανισμών και το ξεκίνημα των προγραμμάτων που καταργήθηκαν. Στο πλαίσιο της στάσης θα γίνει συγκέντρωση στις 12 μ. στα γραφεία της πρώην Εργατικής Κατοικίας (Σολωμού 60 και Πατησίων).

ΟΕΝΓΕ: Να προσφύγει με αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου και των Υπουργικών Αποφάσεων εφαρμογής του αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή της η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, καθώς θίγονται έννομα συμφέροντα και ασφαλιστικά δικαιώματα των γιατρών του ΕΣΥ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε τρίωρες στάσεις εργασίας, κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας (5 π.μ. - 8 π.μ. και 9 μ.μ. - 12 μ.) προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα αιτήματα αφορούν τις ελλείψεις προσωπικού, τις συνθήκες εργασίας, την άσχημη κατάσταση των βαγονιών, την ασφάλεια και την ποιότητα των μεταφορών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org