Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»
Σε ευθεία διασύνδεση με ΣΕΒ

Στην πρεμούρα της κυβέρνησης να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους και στο εξωτερικό, το υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσε την Πέμπτη, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνάντηση εργασίας με θέμα «Εξωστρεφείς επιχειρήσεις και Οικονομική Διπλωματία».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΕΒ, εκπρόσωποι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του ΥΠΕΞ καθώς και στελέχη επιχειρήσεων. Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε μεταξύ άλλων: Παρουσίαση του έργου των Γραφείων ΟΕΥ που λειτουργούν σε πρεσβείες και προξενεία, ενημέρωση για τις δράσεις οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ, παρουσίαση για τη σημασία και τον ρόλο της «στρατηγικής πληροφόρησης» στη «βελτίωση της εξωστρέφειας», παρουσίαση των αγορών των ΗΠΑ και της Νοτίου Αφρικής.

«Από τις παρουσιάσεις συγκρατούμε τις τοποθετήσεις του ΣΕΒ σχετικά με το ρόλο των Γραφείων ΟΕΥ και τη σημασία που αποδίδεται από τους επιχειρηματίες στο έργο τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη γνώση της τοπικής αγοράς, τους επιχειρηματικούς κινδύνους, τις επαφές με κυβερνητικούς φορείς και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων ("follow up") των επιχειρηματικών αποστολών», σημειώνεται από πλευράς ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ