Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προχωρά στην αγορά κτιρίου ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου

Nα σταματήσει η διαγωνιστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για την αγορά από την Περιφέρεια Αττικής ακινήτου, στο Δήμο Περιστερίου, στη θέση «Ροσινιόλ», που θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες, ζήτησε στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ζήτησε δε να ξεκινήσει νέα διαδικασία, με όρους και κανόνες που δεν θα αφήνουν σκιές για προσυνεννοήσεις και συναλλαγές, όπως τώρα.

Θυμίζουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε να προχωρήσει στην εν λόγω αγορά μετά από διαγωνισμό, όπου κατατέθηκε μια μόνο προσφορά και παρά τις ενστάσεις της Επιτροπής Καταλληλότητας (η σύνθεση της οποίας κατόπιν άλλαξε!) για τη θέση, την προσβασιμότητα και τη στατική επάρκεια του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπογραμμίζουν τις δυσκολίες πρόσβασης στο κτίριο τόσο για τους ίδιους, όσο και για το κοινό.

Από την πλευρά του ο Γ. Μανουσογιαννάκης, τοποθετούμενος εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη η Περιφέρεια και οι αντιπεριφέρειες να εξετάσουν ολοκληρωμένα και να αναζητήσουν κατάλληλους χώρους για τη στέγαση των υπηρεσιών τους, με στόχο τη μείωση του κόστους, που είναι πολύ υψηλό. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε, πρέπει να προκριθούν κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο. Συμπλήρωσε ότι «ο καθορισμός των κριτηρίων για την αναζήτηση των κατάλληλων χώρων και η τελική απόφαση είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνονται ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου και πολύ περισσότερο πίσω από την πλάτη του, όπως συχνά επιχειρείται». Ενώ για τον διαγωνισμό για την αγορά του κτιρίου στο Περιστέρι έκανε λόγο για πολλές «συμπτώσεις». Οι όροι του διαγωνισμού ήταν στα «μέτρα» του κτιρίου στη θέση «Ροσινιόλ», τόσο ως προς το εμβαδόν, όσο και ως προς την απόσταση από το μετρό. Πριν δε τον διαγωνισμό είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό σχετική δαπάνη 22 εκατομμυρίων ευρώ, όσο ακριβώς θα στοιχίσει η αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Καταλήγοντας, ο Γ. Μανουσογιαννάκης ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία, και το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει για το κτίριο με βάση τις ανάγκες της Περιφέρειας, σε συνδυασμό με το κόστος αλλά και την προσβασιμότητα.

Εκ μέρους του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας, εργαζόμενοι της οποίας παραβρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πρόεδρος, Β. Πανουτσάκου, επανέλαβε τη διαμαρτυρία τους για την επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου, υπογραμμίζοντας ανάμεσα σε άλλα τις σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης. Ζήτησε τη στέγαση των υπηρεσιών σε κτίρια σύγχρονα, οικονομικά, λειτουργικά, που θα έχουν την αναγκαία προσβασιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ