Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προστίθεται μία ακόμα μέρα παράστασης

Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», στη σκηνή Black Box του θεάτρου «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12, Αθήνα), και λόγω αυξημένης προσέλευσης προστίθεται μία ακόμα μέρα παράστασης. Ετσι από τις 18 Φλεβάρη, παραστάσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 6.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9.15 μ.μ.

Παιδί προσφύγων από την Ιωνία, η Αθηνά Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου γεννήθηκε το 1927 και έζησε στον Ταύρο. Εφηβη ακόμα, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε μαζί με χιλιάδες άλλους νέους, για μια ελεύθερη από τους φασίστες κατακτητές Ελλάδα και μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στις 2 Οκτώβρη 1944, στα 17 της χρόνια, και αφού βασανίστηκε αρνούμενη να καταδώσει τους συναγωνιστές της, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Αθήνα.

Στην παράσταση, μέσα από τη μνήμη, τις αισθήσεις και τους ήχους της μουσικής, παρακολουθούμε τις άχρονες στιγμές που συνθέτουν το ψυχικό και πνευματικό τοπίο της Αθηνάς τη στιγμή της εκτέλεσής της...

Το ρόλο της Αθηνάς ερμηνεύει η Ηλιάνα Μαυρομάτη, μαζί της στη σκηνή ο μουσικοσυνθέτης Ισίδωρος Πάτερος. Κείμενο: Θαλασσιά Αντωνοπούλου. Σκηνοθετική επιμέλεια - Φωτισμοί: Σάββας Στρούμπος. Πρωτότυπη Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος. Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου.

Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων 8 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ