Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις Θέσεις του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ

Είναι γεγονός πως το Πρόγραμμα που ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχει συναντήσει μαζική αποδοχή μέσα στο Κόμμα και την ΚΝΕ, αλλά και στους οπαδούς και φίλους, ευρύτερα σε εργατικές - λαϊκές δυνάμεις μέσα στην ελληνική κοινωνία. Αυτό μας δείχνει ότι το Κόμμα μας είναι σε σωστό δρόμο δράσης, χωρίς αυτό να μας δημιουργεί επανάπαυση, αυτάρκεια, πολύ περισσότερο έλλειψη ανησυχίας.

Οι διεθνείς και εσωτερικές οικονομικοπολιτικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 19ο Συνέδριο μέχρι σήμερα, τα συμπεράσματα και η πείρα που βγαίνει απ' αυτές, καθώς και τα καθήκοντα που προκύπτουν απ' την ανάλυσή τους και μελέτη τους, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενο του θέματος του 20ού Συνεδρίου. Σε αυτά πρέπει να επιδιώξει το Συνέδριο του ΚΚΕ να δώσει όσο μπορεί καλύτερες απαντήσεις, ερμηνείες, προβλέψεις, θέσεις και, στη βάση αυτών, κατεύθυνση για τα μελλοντικά καθήκοντα.

Βασικός στόχος των Θέσεων της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο και της εσωκομματικής συζήτησης που θα ξεκινήσει μετά τη δημοσιοποίησή τους, όπως και των τελικών αποφάσεων του Συνεδρίου, να είναι το ολόπλευρο ιδεολογικοπολιτικό, οργανωτικό ατσάλωμα του Κόμματος και της ΚΝΕ, ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής.

Σωστά το Κόμμα επισημαίνει πως το καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης έχει όχι μόνο αρρωστήσει, αλλά σαπίσει κυριολεκτικά. Η σύγχρονη επιστημονική - τεχνολογική εξέλιξη να είναι εις ανακούφιση των εργαζομένων και όχι να γίνεται πλουτισμός της ολιγαρχίας του πλούτου, αλόγιστης παραγωγής αγαθών, οικονομικών κρίσεων του συστήματος, ανεργίας, πολέμων μεταξύ τους για κατάκτηση πηγών, αγορών, δρόμων διάθεσης.

Καθήκοντα του 20ού Συνεδρίου θα πρέπει να είναι η οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική βάση, με συνεργασία μικροεπαγγελματιών, αγροτών, της σπουδάζουσας νεολαίας. Για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, για μια ολόκληρη ζωή που της αξίζει. Για μια κοινωνία ανθρώπινη: Ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα.

Οι επισημάνσεις της ΚΕ για τη διεθνή και εσωτερική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, σωστή. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννά τη διαπλοκή, τη ρήξη μεταξύ τους. Για τους γνωστούς λόγους ελέγχου πηγών, αγορών, δρόμων διοχέτευσης, δημιουργώντας πολέμους, προσφυγιά, μετανάστες, με εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας να προσπαθούν να φύγουν απ' τις εστίες πολέμου.

Η μελέτη των λαθών ανατροπής της πρώην ΕΣΣΔ και άλλων γεγονότων, αναγκαία. Απαραίτητη η μελέτη και διαφώτιση μελών, οπαδών, φίλων του Κόμματος σε καθημερινή βάση με «Ριζοσπάστη», ΚΟΜΕΠ και άλλα μέσα διαφώτισης!!!

Πιο συχνές συναντήσεις σε παγκόσμια βάση των αδελφών Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Εστων έτοιμοι!

Κόμμα - μέλη - στελέχη - φίλοι - οπαδοί, όλοι σε εγρήγορση, οργανωμένα, με σχέδιο, με στρατηγική δράση.

Η νίκη θα 'ναι νίκη των εργαζομένων του λαού, των λαών.

Καλή επιτυχία στο 20ό Συνέδριο.

Ζήτω ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός.


Ο ΕΠΟΝίτης - ΕΛΑΣίτης και μαχητής του ΔΣΕ, Ζώης (Θύμιος Πολυζώης)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ