Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Φονική ισραηλινή επιδρομή στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.- ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Νέα γκαγκστερική αεροπορική επιδρομή, αυτή τη φορά στη μεθόριο Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ισραηλινό αεροπλάνο, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Παλαιστινίων, 24 και 38 ετών, και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Οι πύραυλοι των Ισραηλινών, που αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την επίθεση, έπεσαν σε τούνελ κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ισραηλινά ΜΜΕ πάντως συνέδεσαν την επίθεση αυτή με τις τέσσερις ρουκέτες που έπεσαν νωρίτερα στην πόλη Εϊλάτ του νοτίου Ισραήλ από περιοχή της Χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, όπου δρουν τζιχαντιστές οργάνωσης - παρακλαδιού του «Ισλαμικού Κράτους». Από τις τέσσερις ρουκέτες, οι τρεις αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα «Σιδερένιος Θόλος». Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα, ούτε ζημιές.

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν ανησυχία στο Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλ Μετζάν που εδρεύει στη Γάζα, καθώς θεωρεί πως ίσως να προοιωνίζονται ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις ευρείας κλίμακας μέσα στους επόμενους μήνες. Κάλεσε έτσι διεθνείς οργανισμούς και ξένες χώρες να ενεργήσουν έτσι ώστε να αποθαρρύνουν πιθανά σχέδια του Ισραήλ για στρατιωτική κλιμάκωση.

Αργότερα, χτες το απόγευμα, 18χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε λαϊκή αγορά πόλης του κεντρικού Ισραήλ, τραυματίζοντας έξι άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο νεαρός συνελήφθη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ