Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρόγραμμα για τα εγκαταλειμμένα βρέφη

Πρόγραμμα φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών που είναι εγκαταλειμμένα στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο θα υλοποιείται από τα «Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος», με τη συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και την εξολοκλήρου χρηματοδότηση - επιχορήγηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Ηδη έχουν μετακινηθεί στην ανακαινισμένη πτέρυγα του «Αναρρωτηρίου Πεντέλης» 9 βρέφη από τα μαιευτήρια «Ελενα» και «Αλεξάνδρα», ενώ η πτέρυγα έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενούνται μέχρι και 15 βρέφη.

Οπως αναφέρθηκε, το πρόγραμμα υποδέχεται βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια της χώρας με στόχο η παραμονή τους στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης» να μην υπερβαίνει τους 9 - 10 μήνες και να δίνονται σε ανθρώπους που θα τα μεγαλώνουν στο πλαίσιο της αναδοχής.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε χτες, μέσω του ίδιου προγράμματος θα αποκαθίστανται σε ανάδοχες οικογένειες βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Βρεφών SOS και στην Παιδόπολη «Αγιος Ανδρέας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανέφερε «πως είναι έτοιμο το προσχέδιο του νέου νόμου που θα αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, το οποίο σ' ένα μήνα θα είναι στη Βουλή».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κέντρο Βρεφών Μητέρα και το «Αναρρωτήριο Πεντέλης», τα οποία είναι τα μόνα δημόσια ιδρύματα που ειδικεύονται στα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα της υιοθεσίας και της αναδοχής παιδιών, εδώ και είκοσι χρόνια χτυπιούνται συστηματικά από την κρατική υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Κατάσταση, η οποία δεν λύνεται με τη μεταβίβαση της ευθύνης σε ΜΚΟ και ιδιώτες, αλλά με κρατική ενίσχυση και στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών Πρόνοιας που έχουν την ευθύνη για την υιοθεσία και την αναδοχή, με επέκταση πτερύγων ώστε να μπορούν να στεγάζονται και να φιλοξενούνται περισσότερα παιδιά, πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, με ενισχυμένες ασφαλιστικές δικλίδες για την προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα χέρια ιδιωτών - επιχειρηματιών τα παιδιά χωρίς οικογένεια(2014-11-16 00:00:00.0)
Εγκαταλείπονται ξανά από το κράτος...(2013-11-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση χτες για τις σοβαρές ελλείψεις(2013-10-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση χτες για τις σοβαρές ελλείψεις(2013-10-25 00:00:00.0)
Παράθυρο για την παραπέρα διείσδυση των ΜΚΟ(2011-05-11 00:00:00.0)
Τα θετά παιδιά θα γνωρίζουν την καταγωγή τους(1996-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ