Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Προετοιμασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα συλλαλητήρια

Θα γίνουν στις 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., σε Ομόνοια και Αγαλμα Βενιζέλου αντίστοιχα

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Με συλλαλητήρια την Τρίτη 21 Φλεβάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και άνεργους να απαντήσουν σε παλιά και νέα μέτρα, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους για ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, εργατικά - λαϊκά δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες. Ανάλογος είναι ο σχεδιασμός και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Για την προετοιμασία του, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει πλατιά σύσκεψη, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ.

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη. Σκοπός της διαπραγμάτευσης είναι το πώς θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Υπογραμμίζει ακόμα πως την ίδια πολιτική εφαρμόζουν στην πλειοψηφία τους και οι Δήμοι: «Παρέα με τη κυβέρνηση προχωράνε στη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και την αντικαθιστούν με εργαζόμενους της φτώχειας και της μιζέριας των 495 ευρώ. Παρέα με τη κυβέρνηση υλοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, οι τεχνικές υπηρεσίες (ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κ.λπ.) και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Παρέα με την κυβέρνηση έχουν απογυμνώσει τις υπηρεσίες από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα σήμερα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει χτυπήσει "κόκκινο" και τα εργατικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο».

«Σχεδιάζουμε, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Μπορούμε και πρέπει να χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη.

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. «Αρκετά ματώσαμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών και τη μίζερη ζωή που μας προορίζουν!», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

«Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι δήθεν θα στηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους αν τους "βγουν" οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η "ανάπτυξη" είναι ψεύτικες», υπογραμμίζει η ΠΑΣΕΒΕ και υπενθυμίζει παλιά και νέα μέτρα που φορτώνονται στην πλάτη των αυτοαπασχολούμενων. Απέναντι σε αυτά, απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους το εξής κάλεσμα: «Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μας αφανίζει. Μαζί με τους εργαζόμενους που ζουν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας, με μισθούς πείνας και τον εφιάλτη της ανεργίας. Μαζί με τη φτωχή αγροτιά που δίνει αγώνα επιβίωσης στα μπλόκα, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης! Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που μας οδηγεί στη φτώχεια και τη μιζέρια».

Στη Θεσσαλία

Την επόμενη μέρα των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη σκυτάλη παίρνει η Λάρισα, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο του νομού, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ηδη, εργατικά σωματεία - όπως των Εμποροϋπαλλήλων, του Μετάλλου, των Ιδιωτικών Κλινικών - προγραμματίζουν περιοδείες στους χώρους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος. Για το συλλαλητήριο, καθώς και για το 30ό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Φλεβάρη, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή στις 11:30 π.μ., στα γραφεία του, εκπρόσωποι του ΕΚΛ .

Στις 22 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα γίνει συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στα Τρίκαλα, ενώ στον Βόλο ορίστηκε την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στις 6:30 μ.μ., στη πλατεία Πανεπιστημίου. Για την καλύτερη προετοιμασία του, αύριο Παρασκευή, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org