Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Κινητοποιήσεις ταξικών συνδικάτων

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίου - Εκπαίδευσης - Υγείας και Συναφών Κλάδων

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας Υγείας, Εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών στη Νότια Αφρική, καθώς ασφυκτιούν από τη συνέχιση των πολιτικών που χαράζονται στο πλαίσιο αύξησης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίου - Εκπαίδευσης - Υγείας και Συναφών Κλάδων Νότιας Αφρικής (NEHAWU) προγραμματίζει για αύριο (10/2) μεγάλες εργατικές πορείες διεκδίκησης εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων, σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας. Η κεντρική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας θα γίνει στην Πρετόρια, όπου σχεδιάζεται να επιδοθεί σε εκπρόσωπο του υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Υπηρεσιών και Διοίκησης υπόμνημα με τα αιτήματα των συνδικάτων, που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, πρόσληψη ανέργων ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης, αναθεώρηση των κριτηρίων εισόδου σε επαγγελματικές κοινωνικές υπηρεσίες, θέσπιση επιδομάτων. Τα ταξικά συνδικάτα προειδοποιούν μάλιστα ότι αν δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματά τους μέχρι τις 15 Φλεβάρη, τότε ο αγώνας θα κλιμακωθεί με τη μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται μετά και από το τελευταίο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των Νοτιοαφρικανών εργαζομένων και στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίου - Εκπαίδευσης - Υγείας και Συναφών Κλάδων Νοτίου Αφρικής εξέφρασε χτες με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενόψει της πανεθνικής Μέρας Δράσης στις 10 Φλεβάρη, σημειώνοντας ότι πραγματοποιούνται ενάντια σε μέτρα «που έχουν ως θύμα τόσο τους εργαζόμενους στους κλάδους του Δημοσίου, όσο και το λαό που χρησιμοποιεί τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ και η εργατική τάξη της χώρας μας, δέχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις την ταξική αλληλεγγύη των συναδέλφων της NEHAWU και των άλλων μελών της ΠΣΟ στη Νότιο Αφρική. Η NEHAWU έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του 17ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ στη Νότια Αφρική, τον Οκτώβρη του 2016. Σήμερα, για μια ακόμη φορά, η NEHAWU βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στους εργαζόμενους στο Δημόσιο της Ν. Αφρικής και την Ομοσπονδία NEHAWU για τη Μέρα Δράσης στις 10 Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ