Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών

Με τους δυο «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, να έχουν το ρόλο του οικοδεσπότη απέναντι σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, ανοίγει σήμερα η αυλαία των πρώτων αγώνων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Τα άλλα δύο παιχνίδια (Πλατανιάς - ΑΕΚ, Ξάνθη - ΠΑΟΚ) θα διεξαχθούν την Πέμπτη.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, με τη φόρα από την νίκη του επί του Ηρακλή για το πρωτάθλημα, θέλει κόντρα στους Περιστεριώτες να βάλει από σήμερα τις βάσεις της πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού. Για μια ακόμη φορά ο Πάουλο Μπέντο άφησε εκτός αποστολής βασικούς παίκτες, θέλοντας και να τους προφυλάξει, αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με ντέρμπι στο εσωτερικό και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Για τον Ατρόμητο θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά από δύο χρόνια με τον Σα Πίντο στο πάγκο της ομάδας, ο οποίος αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Γιάννη Κορακάκη, μετά τις συνεχείς αποτυχίες στο πρωτάθλημα.

Σε σαφώς πιο ρευστό σκηνικό, θεωρητικά τουλάχιστον, βρίσκεται η αναμέτρηση στο «Απ. Νικολαΐδης» μεταξύ Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης. Οι «πράσινοι» έδειξαν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις τους, χωρίς όμως και πάλι να καταφέρουν να νικήσουν, έστω και αν είχαν αρκετές δικαιολογίες για αυτό. Κόντρα στους Αρκάδες, Ουζουνίδης και παίκτες ευελπιστούν να δείξουν ακόμα καλύτερη εικόνα και να ανοίξουν το δρόμο για την τετράδα, κάτι που εάν συμβεί θα έχει και ψυχολογικά οφέλη. Από την πλευρά του ο Αστέρας προέρχεται από καλές εμφανίσεις, με τελευταία αυτήν στην Τούμπα, και δείχνει μια σταθερότητα στην απόδοση ικανή να δημιουργήσει πολλούς μπελάδες στους γηπεδούχους.

Το προγραμμα: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (17.15 ΟΤΕ Sports 1), Ολυμπιακός - Ατρόμητος (19.30 OTE Sports 1).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ