Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σπουδαστές ζητούν να ολοκληρωθούν άμεσα οι μετεγγραφές τους

Κινητοποίηση μετεγγραφέντων του ΤΕΙ Αθήνας στο υπουργείο Παιδείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Να γίνουν άμεσα δεκτές όλες οι μετεγγραφές σπουδαστών στα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας ζήτησαν χτες μετεγγραφέντες σπουδαστές και εκπρόσωποι σπουδαστικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα από σχολές του ιδρύματος, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Ο λόγος για τους 270 σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας που, παρόλο που έχουν εγκριθεί κατόπιν ένστασης οι αιτήσεις μετεγγραφής τους από διάφορες περιοχές της χώρας, εξακολουθούν να μη γίνονται δεκτοί στα Τμήματα στα οποία έχουν μετεγγραφεί. Οπως επισήμαναν και χτες, πρόκειται για παιδιά λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε πόλη μακριά από το σπίτι τους και που σήμερα έχουν χάσει ήδη τα εξάμηνα και δεν ξέρουν καν αν θα ολοκληρωθεί η μετεγγραφή τους.

Με σύνθημα: «Δεν είναι μπαλάκι οι φοιτητές, να γίνουν τώρα οι μετεγγραφές», σπουδαστές βρέθηκαν χτες στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο φέρει ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που πατά και στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στην απουσία φοιτητικής μέριμνας, στις ελλείψεις σε προσωπικό. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μετεγγραφέντων Σπουδαστών του ΤΕΙ Αθήνας που έχει συσταθεί, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γ. Παντή, ο οποίος τούς είπε πως, ανεξαρτήτως από την απόφαση τεσσάρων Τμημάτων του ΤΕΙ που έχουν δηλώσει πως θα προσφύγουν στο ΣτΕ, οφείλουν να εγγράψουν τους φοιτητές και ότι από το υπουργείο Παιδείας στάλθηκε χτες εγκύκλιος προς τα ιδρύματα, στην οποία ορίζεται ότι οι υπουργικές αποφάσεις κύρωσης των ονομαστικών πινάκων των μετεγγραφομένων και η κανονιστική υπουργική απόφαση παραμένουν «σε ισχύ και εφαρμόζονται παρά την ενδεχόμενη προσφυγή στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια».

Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών δήλωναν χτες μετά τη συνάντηση πως η τελευταία αυτή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους και πως δεν σταματούν αν δεν εξασφαλιστεί πως θα μπουν στις σχολές τους. Εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που, από την πρώτη στιγμή, απαίτησε να ολοκληρωθούν άμεσα οι μετεγγραφές και να δοθούν βιβλία, πάσο και σίτιση στους μετεγγραφέντες σπουδαστές, τονίστηκε η ανάγκη οι φοιτητές να συνεχίσουν να διεκδικούν συλλογικά το δικαίωμά τους σε δωρεάν σπουδές, ολοκληρωμένη μόρφωση, να διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ