Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εφησυχάζει το λαό ενώ του «ράβει» νέο αντιλαϊκό «κοστούμι»

Ολίγον από διαβεβαιώσεις για κλείσιμο της «αξιολόγησης», με προσπάθεια να ταυτιστεί ο λαός με τους στόχους της «σταθερότητας» του κεφαλαίου, και ολίγον από «ανοίγματα» προς τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, μέσω ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, περιείχαν οι χτεσινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών.

«Η αβεβαιότητα θα τελειώσει σύντομα», ήταν η απάντηση του Αλ. Τσίπρα σε σχετική ερώτηση, καθώς αποχωρούσε χτες από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο. Είχε προηγηθεί ο Ν. Παππάς με ισχυρισμούς όπως ότι η Κομισιόν θα δώσει τη λύση, σαν θεσμός που έχει τη «δημοκρατική λογοδοσία στο DNA» του, όπως είπε, κρύβοντας ότι άπαντες οι θεσμοί συμπλέουν σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και τα ζητήματα στα οποία διαφωνούν είναι άσχετα με το εύρος της επίθεσης στο λαό.

Απ' την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος (ρ/σ «Στο Κόκκινο»), αφού περιέγραψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για «να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ όλων των εμπλεκομένων», έσπευσε να εξωραΐσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι αμφισβητεί τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι φαίνεται να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειές της για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», σαν να πρόκειται για φιλολαϊκή εξέλιξη.

Δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει παρόμοιες συστάσεις στο ΠΑΣΟΚ, διατυπώνοντας εμμέσως ξανά προσκλήσεις συνεργασίας στο χώρο, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει να δει «αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει τελικά να κοιτάξει πέρα από τη στρατηγική του συμμαχία με τη ΝΔ και να αλλάξει στάση απέναντι στα πολύ μεγάλα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε».

Σε παρόμοιο πνεύμα, εξάλλου, και επαναφέροντας την πρόταση για «εθνική γραμμή» υπεράσπισης των συμφερόντων της αστικής τάξης, ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Βήμα») ανέφερε: «Είναι τρελό να έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από Πιτέλα, Σουλτς, Γκάμπριελ, αλλά να μην συμπαρατάσσονται σε ένα μίνιμουμ κοινό εθνικό μέτωπο ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ