Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ συνεπές στον αγώνα του ενάντια στο φασισμό

-- Το ΚΚΕ έχει ένα διαρκές μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή, είναι το Κόμμα το οποίο φροντίζει να υπενθυμίζει συνεχώς τη δολοφονία του Π. Φύσσα, του Λουκμάν, αλλά και όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες για τις οποίες κατηγορείται το κόμμα της ΧΑ. Θεωρείτε ότι ίσως έχετε μείνει λίγο μόνοι σας σ' αυτό το μέτωπο ή όχι;

-- Το ΚΚΕ είναι συνεπές και στον αγώνα του ενάντια στο φασισμό/ναζισμό και την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, τα άλλα κόμματα δεν είναι συνεπή. Και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά σε όλα τα ζητήματα.

-- Υπάρχει κωλυσιεργία απ' τη μεριά της Πολιτείας στην απονομή της δικαιοσύνης στο θέμα της ΧΑ;

-- Φυσικά και υπάρχει.

-- Γιατί είχατε ρίξει ευθύνες στον κ. Παρασκευόπουλο.

-- Δεν είναι θέμα υπουργών, διότι οι υπουργοί έχουν την έγκριση της κυβέρνησης για το τι κάνουν. Η ευθύνη βρίσκεται κατευθείαν στον κ. Πρωθυπουργό και το κυβερνητικό σχήμα, δεν είναι στον εκάστοτε υπουργό. Νομίζουμε ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, από τότε που ξεκίνησε το ζήτημα, είναι τρία χρόνια και κάτι μήνες, τον πρώτο χρόνο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έχουν τις ευθύνες γι' αυτόν τον πρώτο χρόνο, υπήρχε μια κωλυσιεργία παρότι έγιναν τότε κάποιες ενέργειες, και στη συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια έχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και έτσι θα πρέπει να επιμεριστούν και οι ευθύνες, για όσο χρόνο κυβερνούν. Δύο χρόνια ήταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ένα χρόνο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, άρα τα 2/3 της ευθύνης τα έχει η σημερινή κυβέρνηση.

Υπάρχει τακτική ανοχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή

-- Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, για να κάνει τι εν προκειμένω τώρα;

-- Μπορεί να επιταχύνει διαδικασίες, μπορεί να λύσει ζητήματα, γιατί η κωλυσιεργία ήταν πότε για άλυτα ζητήματα των δικαστικών, που ζητούσαν συγκεκριμένα πράγματα και είχαν δίκιο και δεν τα έλυνε η ελληνική κυβέρνηση, υπήρχε ζήτημα με τις αίθουσες, μια σειρά άλλες διαδικασίες από την αστυνομία, την εισαγγελία, τα υπουργεία, που έμπλεκε όλο αυτό στο κρατικό σύστημα κ.λπ. και υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες και κωλυσιεργίες. Αρα υπάρχουν ευθύνες. Πρέπει να το βάλεις σε προτεραιότητα, αν το θεωρείς πραγματικά σοβαρό, ότι μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχει μια τέτοια δύναμη που εγκληματεί, που έχει τεράστιες ευθύνες, σκοτώνει κόσμο ωμά, και τον Π. Φύσσα και άλλους, μετανάστες, συνδικαλιστές, κομμουνιστές και έχει τάγματα εφόδου, διότι αυτά αποδείχτηκαν και τώρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Εχει ευθύνη συνολικά αυτό το κόμμα και είναι μια τέτοια οργάνωση. Παίρνεις δραστικά μέτρα για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Εδώ τώρα επιλύονται άλλα ζητήματα αμέσως όταν θέλουν, άρα μην το συζητάμε, υπάρχει τακτική ανοχής.

-- Σας απασχολεί το γεγονός ότι αυτή η σύγκρουση, που δε γίνεται στο Κοινοβούλιο, πολλές φορές γίνεται κάτω στην κοινωνία; Με αφορμή τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, ότι έχει ξεκινήσει πια μια σύγκρουση κοινωνική; Υπάρχουν γονείς που εκφράζουν ακραίες θέσεις, που πολλές φορές είναι ταυτόσημες με τις θέσεις της ΧΑ και απ' την άλλη μεριά υπάρχετε εσείς και άλλοι που εκφράζετε τις αντίθετες θέσεις. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ΧΑ εξακολουθεί να έχει ένα 8% στις δημοσκοπήσεις, να είναι ένα κόμμα πια που έχει εδραιωθεί, και πως το εξηγείτε αυτό;

-- Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών, των εκπαιδευτικών και των παιδιών των σχολείων όπου πήγαν προσφυγόπουλα - αυτά τα παιδιά τα ξεριζωμένα απ' τις πατρίδες τους και τα σπίτια τους, λόγω του πολέμου, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να μάθουν πέντε γράμματα, όπως είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε πολιτείας να κάνει για όλα τα παιδιά, άσχετα τι χρώμα έχουν, τι θρήσκευμα, τι γλώσσα μιλάνε - η πλειοψηφία λοιπόν υποδέχεται τα προσφυγόπουλα. Αυτοί που αντιδρούν είναι μια μειοψηφία, έγινε σε συγκεκριμένα σχολεία και μάλιστα εντοπίζεται αυτό το πρόβλημα - το οποίο αναδείχτηκε από τα ΜΜΕ - σε σχολεία που έχει δράση η ΧΑ, που έχουν δράση φασιστικές οργανώσεις κυρίως μέσα στους γονείς ή σε κάποιους, ευτυχώς λίγους, δασκάλους ή καθηγητές. Μόνο εκεί υπάρχει το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ