Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο για την «αξιολόγηση», ψέματα στο λαό ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ξανά χτες το κεφάλαιο ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» (φωτ. αρχείου)

Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ξανά χτες το κεφάλαιο ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» (φωτ. αρχείου)
Το εφεύρημα της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» και των «πολιτικών συσχετισμών» που αλλάζουν στην ΕΕ, τάχα υπέρ του λαών, ρίχνει ξανά στη δημόσια συζήτηση η κυβέρνηση, διανθισμένο με ψέματα ότι η δεύτερη «αξιολόγηση» θα κλείσει δίχως να ληφθούν νέα μέτρα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση στην αξιολόγηση», δήλωσε χτες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», εδράζοντας τη βεβαιότητά του στο γεγονός ότι, όπως είπε, «η κυβέρνηση αναπτύσσει σειρά διπλωματικών και άλλων κινήσεων, όπως αυτή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου».

Παραπέρα, υποστήριξε ότι «ως αποτέλεσμα της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και των πολιτικών του επιλογών και κινήσεων, υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στην καρδιά της Ευρώπης και τη Γερμανία, όπου πλέον οι Σοσιαλιστές αναστοχάζονται μήπως ο μεγάλος συνασπισμός δεν είναι η διέξοδος... κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό θα γινόταν χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, τις νίκες του, τις αντοχές, τις οικονομικές επιτυχίες... το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητείτο».

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή «παραμυθιάζουν» το λαό ότι τέτοιου είδους διεργασίες αποπνέουν φιλολαϊκό άρωμα, όταν στην πραγματικότητα απηχούν προβληματισμούς και ανησυχίες του κεφαλαίου για την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας, αντιθέσεις για τον επιμερισμό της χασούρας της κρίσης, αλλά και διάθεση διεκδίκησης μέτρων στήριξης της ανάκαμψής του, ιδίως στα κράτη που έχασαν περισσότερα κατά τη διάρκεια της κρίσης και πάντα με δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, διαβεβαίωσε χτες το κεφάλαιο ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση».

Μιλώντας στον ρ/σ «Real» πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση ... να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης ... Και έχω την εντύπωση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επιτάχυνση της κατάστασης».

Στο πλαίσιο της γνωστής προσπάθειας διαχωρισμού των «θεσμών» σε καλούς και κακούς επέκρινε το ΔΝΤ ότι «υπάρχει ένας οικονομικός παραλογισμός, υπάρχει μια αμφισβήτηση του ΔΝΤ, όχι απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι στους ίδιους τους αριθμούς και στην ίδια την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών και των δικών τους προβλέψεων σε ό,τι αφορά την πορεία του προγράμματος», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ, λέγοντας ότι «η αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και αυτό καλά θα κάνει η ΝΔ να το αναγνωρίσει».

«Εν πάση περιπτώσει, ας περιμένουμε και την 6η Φλεβάρη να δούμε τι θα προκύψει από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά τη φημολογία περί διάστασης απόψεων μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου, διαβεβαίωσε ότι «οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές ... υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για το χειρισμό όλων των ζητημάτων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, στο γνωστό πνεύμα εκβιασμού και εκφοβισμού του λαού και εντάσσοντας όλα τα ανοιχτά για την αστική τάξη μέτωπα που προκαλούν ανησυχίες σε ό,τι αφορά το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, αποκήρυξε τις εκλογές, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «είναι η χειρότερη λύση για τη χώρα, θα κάνουν τεράστια ζημιά στην οικονομία, θα μεγαλώσουν τον λογαριασμό των μέτρων, θα ανακόψουν μια αναπτυξιακή δυναμική και θα ξανακυλήσουν την πέτρα της οικονομικής κρίσης στη ρίζα του βουνού .... Εκλογές τώρα, με ανοιχτή την δεύτερη αξιολόγηση, το τι θα γίνει μετά το 2018, με συνεχείς απειλές από το καθεστώς Ερντογάν, με όλη την αστάθεια μέσα στην Ευρώπη και με τον πρόσθετο παράγοντα αβεβαιότητας που φέρνει η εκλογή Τραμπ, είναι μια πολιτική, εθνικά και κοινωνικά επιζήμια. Οποιος ζητάει εκλογές σπρώχνει τα πράγματα σε ένα τέταρτο μνημόνιο και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε».

  • Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χτες, ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Ουκρανία στις 8 και 9 Φλεβάρη, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ