Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Αιτιολόγηση» των αιτημάτων επιβίωσης περιμένει η κυβέρνηση!

Την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς για λογαριασμό των μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών και των μονοπωλίων που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, δηλώνει ότι περιμένει να ακούσει από τους αγωνιζόμενους αγρότες... την αιτιολόγηση των αιτημάτων τους!

Τις προκλητικές αναφορές περί «αιτιολόγησης» έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, στα εγκαίνια της Zootechnia στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να συντηρήσει έτσι την προπαγάνδα περί δήθεν αναίτιων κινητοποιήσεων, όταν τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών αφορούν στην ίδια τους την επιβίωση.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο υπουργός κάλεσε ξανά τους αγρότες σε «διάλογο», είτε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή είτε σε συνάντηση στο υπουργείο. Η ίδια η κυβέρνηση, βέβαια, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέτει ανοιχτά ως προϋπόθεση ενός τέτοιου «διαλόγου» τα αιτήματα των αγροτών να μην είναι «μαξιμαλιστικά» και να μην αντιτίθενται στους «υπάρχοντες δημοσιονομικούς περιορισμούς». Με άλλα λόγια, να μην αμφισβητούν την πολιτική που τους ξεκληρίζει...

Το χαρακτήρα αυτής ακριβώς της πολιτικής επιχείρησε να συσκοτίσει ο Β. Αποστόλου, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση πάλεψε και κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και μνημονιακές δεσμεύσεις στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «κορυφαία κατάκτηση» την «εθνική σύνταξη πείνας», αλλά και το αφορολόγητο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μαζί με το κουαρτέτο μεθοδεύουν τα επόμενα χτυπήματα στις συντάξεις και τη νέα δραστική περικοπή του αφορολόγητου.

Αντίστοιχα, ο υπουργός μίλησε και για τους δασικούς χάρτες, λέγοντας ότι «δεν θα χαθεί ούτε ένα στρέμμα από δασικές εκτάσεις», χωρίς ωστόσο να πει κουβέντα για το νέο βαρύ χαράτσι που φορτώνεται στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για την υποβολή αντιρρήσεων όταν βλέπουν τα χωράφια τους ως δασικές εκτάσεις και τα βοσκοτόπια να αμφισβητούνται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ