Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συμπύκνωση των στοιχείων που αναδείχθηκαν από τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα

Με το σχολιασμό από την Πολιτική Αγωγή των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το 2013, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ανέδειξαν και σχολίασαν εμπεριστατωμένα και εξαντλητικά τα όσα προέκυψαν από τις καταθέσεις των μαρτύρων σχετικά με τα κίνητρα της συγκεκριμένης επίθεσης, τα πραγματικά περιστατικά της και τον ανθρωποκτόνο σκοπό της, το σχεδιασμό και την καθοδήγηση από την ηγεσία της, το ρόλο της Αστυνομίας, το συνολικό ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Σχολιάστηκε μεταξύ άλλων ότι προέκυψε πως το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης ήταν οπωσδήποτε πολιτικό, αφού οι χρυσαυγίτες ήθελαν να χτυπήσουν κομμουνιστές και πρωτοπόρους συνδικαλιστές, στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου. Αν τους εξόντωναν βιολογικά, όπως ειπώθηκε από τους μάρτυρες, μπορεί το Συνδικάτο να λειτουργούσε στη Ζώνη αλλά θα ήταν αποδυναμωμένο, γιατί θα είχαν σπείρει οι χρυσαυγίτες μαζικά την τρομοκρατία και το φόβο στους εργάτες. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι οι επιδιώξεις των εργολάβων για μείωση μισθών και χαλάρωση των μέτρων ασφάλειας που τα θεωρούν κόστος, στις οποίες το Συνδικάτο ήταν εμπόδιο, συνέπεσαν αντικειμενικά με τις πολιτικές επιδιώξεις της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων (κομμουνιστών και πρωτοπόρων εργατών) και την πολιτική επικράτησή της στη Ζώνη. Για τη δολοφονική επίθεση, τονίστηκε από τους συνηγόρους ότι η προαναγγελία της επίθεσης στη Ζώνη δεν έγινε μόνο από τον Ι. Λαγό. Υπήρξε καθοδήγηση και παρακολούθηση της εξέλιξης της επίθεσης, όπως προκύπτει και από τα σχετικά μηνύματα. Εγινε αναφορά στις προσπάθειες συγκάλυψης από τη Χρυσή Αυγή την επόμενη μέρα, αλλά και στο σχετικό μήνυμα προς τον αρχηγό Μιχαλολιάκο «να αγιάσουν τα χεράκια τους, freikorps».

Το απρόκλητο και ο καλός σχεδιασμός της συγκεκριμένης ενέδρας - επίθεσης στο Πέραμα προέκυψε από όλους τους μάρτυρες. Οπως και το ότι αν ήθελαν μόνο να τρομοκρατήσουν, το τάγμα εφόδου δεν θα χρειαζόταν να έχει καν όπλα.

Υπογραμμίστηκε η ανάδειξη του ναζιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, όπως προέκυψε και από τις μαρτυρικές καταθέσεις, των ναζιστικών συνθημάτων, τατουάζ κ.λπ. και βέβαια των εγκλημάτων που βασίζονται στη ναζιστική ιδεολογία τους. «Εχουν κοινή ιδεολογία, οι βουλευτές συμμετέχουν στα τάγματα εφόδου, όπως π.χ. στη Ραφήνα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σχολιάστηκε από τους συνηγόρους στο δικαστήριο: «Η ναζιστική ιδεολογία υπάρχει μόνο μέσα από εγκλήματα, αυτά τα συγκεκριμένα. Τα εγκλήματα αυτά απορρέουν από αυτή την ιδεολογία, που ενστερνίζεται η Χρυσή Αυγή. Η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής εκφράζεται με μία συνέπεια διαχρονικά. Από το 1987, που κυκλοφόρησε αυτή η διακήρυξη (σ.σ. το καταστατικό), που μιλούσε για υπανθρώπους και εθνικοσοσιαλισμό, μέχρι τις μέρες μας μιλούν ακόμα για "σκουπίδια της γης", για "υπανθρώπους". Οι πράξεις έχουν ένα κίνητρο και αυτό είναι με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο».

Επισημάνθηκαν, τέλος, και σε αυτή την υπόθεση (όπως και στη δολοφονία Φύσσα κ.α.) οι σοβαρές ευθύνες της Αστυνομίας (δεν έγινε καμιά σύλληψη, καμιά προσαγωγή, ούτε καν αναζήτηση). Οπως σχολιάστηκε, αυτή η στάση ενισχύει και αποθρασύνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ