Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Παραχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτες

Την παραχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Βόλου σε εξωτερικό συνεργάτη, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι, αντί να διεκδικήσει την επιχορήγηση της ΔΕΥΑΜΒ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, εκχωρεί τη λειτουργία και την εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Χαρακτηρίζει ψέματα τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής ότι, τάχα, δεν θα επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου, επισημαίνοντας ότι ήδη πληρώνουν βαρύ το λογαριασμό της επιχειρηματικής λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ, που έχει ως αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα ύψη τα τιμολόγια ύδρευσης - αποχέτευσης και άρδευσης, να ζητούν από τους κατοίκους να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για υδρόμετρα και για σύνδεση στην αποχέτευση.

Ταυτόχρονα, η ποιότητα των υπηρεσιών όχι μόνο υποβαθμίστηκε, αλλά έχει γίνει και επικίνδυνη, καθώς, εκτός από το γεγονός ότι η πόλη έμεινε χωρίς νερό το χρονικό διάστημα του χιονιά, σύμφωνα με πληροφορίες και μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει επιβάρυνση του νερού σε ορισμένες περιοχές με νιτρικά και ολικά κολοβακτηριοειδή, όπως επίσης και μεγάλου μεγέθους μόλυνση στον Παγασητικό Κόλπο από ανεπεξέργαστα λύματα.

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαχητικά στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής. Να μην επιτρέψουν να εκχωρηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης σε ιδιώτες. Να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού, υπογραμμίζοντας: «Είναι κρίσιμο για το εργατικό - λαϊκό κίνημα να επαναφέρει τα ζητήματα της επάρκειας, της ποιότητας, της μείωσης του τιμολογίου του νερού, της προστασίας του περιβάλλοντος. Αποτελούν κοινωνικά αγαθά για τα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε το πλιάτσικο των εργολάβων και των επιχειρηματιών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ