Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα προημιτελικά

ΑΕΚ και Λεβαδειακός κοντράρονται σήμερα στο ΟΑΚΑ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Eurokinissi Sports

ΑΕΚ και Λεβαδειακός κοντράρονται σήμερα στο ΟΑΚΑ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Τα περισσότερα κομμάτια του πάζλ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου αναμένεται να συμπληρωθούν σήμερα, με τη διεξαγωγή της πλειοψηφίας των επαναληπτικών αγώνων για τη φάση των «16» του θεσμού, η αυλαία της οποίας θα πέσει αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια πήγαν αρκετά πίσω στο πρόγραμμα, καθώς οι πρώτες αναμετρήσεις είχαν αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας του προηγούμενου μήνα. Στις σημερινές αναμετρήσεις το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ΟΑΚΑ και Γιάννενα.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό, έχοντας σημαντικό προβάδισμα μετά τη νίκη της με 1-0 στη Λιβαδειά. Οι «κιτρινόμαυροι», που παραμένουν αήττητοι μετά από την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ (2 νίκες, 1 ισοπαλία), και μάλιστα με μηδέν γκολ παθητικό, θέλουν να συνεχίσουν έτσι και να ολοκληρώσουν το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία της ομάδας. Με ενδιαφέρον αναμένεται από πλευράς «Ενωσης» το πιθανό ντεμπούτο στο σημερινό παιχνίδι του νεοαποκτηθέντα Αργεντίνου φορ Σέρχιο Αραούχο. Στην άλλη πλευρά, παρά το δύσκολο της αποστολής, υπάρχει αισιοδοξία για ανατροπή των δεδομένων στον Λεβαδειακό, που προέρχεται από την πολύτιμη (βαθμολογικά και ψυχολογικά) εκτός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Με στόχο την ανατροπή της ήττας του με 1-0 στην Κρήτη, ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί στην έδρα του τον Πλατανιά, που με εφαλτήριο την επιτυχία στο πρώτο παιχνίδι θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το έργο του και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Ανετος όσον αφορά το πρακτικό μέρος, μετά από τη νίκη του στον πρώτο αγώνα με 3-0, αλλά υπό ψυχολογική πίεση για μια καλή εμφάνιση μετά το κάκιστο πρόσωπο της τελευταίας περιόδου θα παρουσιαστεί στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, για τη ρεβάνς με τον Κισσαμικό.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Λαμία, μετά το 2-2 στη Φθιώτιδα. Ψάχνει τη νίκη για την πρόκριση αλλά και για να ρεφάρει τα μέτρια αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα.

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα: Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (15.00 Cosmote Sports 3), Aτρόμητος-Λαμία (17.15 Cosmote Sports 2), ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (17.15 Cosmote Sports 1), ΑΕΚ-Λεβαδειακός (19.30 Cosmote Sports 3). Σημείωση: Aύριο Πέμπτη θα γίνει η αναμέτρηση Ολυμπιακού και Αρη (19.30 Cosmote Sports 1).
Πρόκριση με άγχος για Ξάνθη

Αν και φλέρταρε σοβαρά με τον αποκλεισμό με αντίπαλο τον αξιόμαχο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, η Ξάνθη κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού παρά την ήττα με 2-1 στη ρεβάνς, αφού είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Οι Κρητικοί αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους, αγγίζοντας την ανατροπή των προγνωστικών, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 (21' Χαντί, 66' Βουό), εντούτοις οι «Ακρίτες» βρήκαν τη... λύτρωση στο γκολ του Λουσέρο (76`).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ