Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα

Κάλεσμα στους Αιγαλιώτες εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και συνταξιούχους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, τα μονοπώλια και τους πολέμους τους, απηύθυνε η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω το πρωί του Σαββάτου 28 Γενάρη.

Γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν παιδιά προσφύγων. Εκεί συζήτησαν με γονείς για την ανάγκη να στηριχθούν τα ξεριζωμένα παιδιά του πολέμου και να απομονωθεί η προπαγάνδα, τα ψέματα και οι προβοκάτσιες των εγκληματιών νεοναζί.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώτης Σατζαρίδης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, που μεταξύ άλλων ανέφερε πως η παρέμβαση αυτή έχει στόχο να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στην εργατούπολη του Αιγάλεω, να ανοίξει μία μεγάλη ταξική αγκαλιά, όπως ξέρουν να κάνουν οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στους ξεριζωμένους και τα παιδιά τους. «Στα σχολεία και στα σπίτια μας, στις εργατογειτονιές του Αιγάλεω δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Ολα τα παιδιά του κόσμου και ειδικά τα προσφυγόπουλα που έχουν υποστεί βομβαρδισμούς και είναι ξεριζωμένα από τις πατρίδες τους, έχουν ανάγκη από το ίδιο χάδι...», σημείωσε ο ομιλητής, ενώ για τη Χρυσή Αυγή ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι αυτοί οι εγκληματίες, ούτε για τους Ελληνες νοιάζονται, ούτε για τα Ελληνόπουλα... Οποιος νοιάζεται για το παιδί του εργάτη, του απλήρωτου, του ξεσπιτωμένου από τις τράπεζες, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου. Τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους είναι θύματα των πολέμων, των βομβαρδισμών που γίνονται για τα κέρδη και τις αγορές...».


Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στις λαϊκές γειτονιές του Αιγάλεω, βροντοφωνάζοντας συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά των φασιστών της Χρυσής Αυγής, όπως «Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι» και «ούτε στο Αιγάλεω ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Κατά τη διάρκειά της, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μοίρασαν φυλλάδια, με τα οποία καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν με κάθε μέσο τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ