Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Διεργασίες μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις

Συνεχίζονται οι διεργασίες στον λεγόμενο «κεντρώο» χώρο του αστικού πολιτικού συστήματος.

Στην αναγκαιότητα ενός «νέου» πολιτικού κινήματος επέμειναν οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης, παρά τις «προσκλήσεις» που δέχονται να ενταχθούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης (είχε προηγηθεί αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη). Στην εκδήλωση μίλησε και η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ως εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Ολοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενός «νέου», «ενωμένου μεγάλου κινήματος» που θα αποτελέσει τον «προοδευτικό πόλο» του αστικού πολιτικού συστήματος. Η Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι οι πολιτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα (βλέπε το κεφάλαιο) «δεν μπορεί να ανασυρθούν από τα ιδεολογικά ντουλάπια του προηγούμενου αιώνα».

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι μια νέα παράταξη «γεννιέται όταν υπάρχει ανάγκη» και «κενό». Σε αυτή τη βάση, και απαντώντας στις προσκλήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημείωσε ότι ζητούμενο είναι «να αλλάξουμε για να ενωθούμε, όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε».

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας τους - «Ωρα Αποφάσεων» την ονομάζουν - λέγοντας ότι το σημερινό πολιτικό σκηνικό ακροβατεί ανάμεσα στον «λαϊκισμό», τον «νέας κοπής εθνικισμό», τον «συντηρητισμό» και την «έλλειψη πολιτικότητας». Χαρακτήρισε, δε, τα υπάρχοντα κόμματα ανήμπορα ή απρόθυμα να αντιληφθούν τα «πραγματικά προβλήματα» και «να βάλουν προτεραιότητες» για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έγραφε χτες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος σε στελέχη του χώρου, δουλεύοντας το σχέδιο επανασυσπείρωσής τους: «Πριν από δυο βδομάδες, το ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε εκδήλωση με τους πρώην βουλευτές του. Αμέσως, συντονισμένα, ενορχηστρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και μία δημοσιογραφική ελίτ το παραμύθι της δήθεν "αναπαλαίωσης" της παράταξης και άλλα παρόμοια (...) Δυστυχώς, για να γίνουν αρεστοί (σε ποιους, όμως;) "τσίμπησαν" το δόλωμα και κάποιοι εντός ΠΑΣΟΚ»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες για διασφάλιση εναλλακτικών(2017-04-12 00:00:00.0)
Σε πρώτο πλάνο τα προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου(2017-03-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι διεργασίες εντός κι εκτός(2017-02-17 00:00:00.0)
Δοκιμασμένοι από το κεφάλαιο(2017-01-07 00:00:00.0)
Νέο μόρφωμα από πρώην του ΠΑΣΟΚ(2017-01-04 00:00:00.0)
Ασυλο (2)(2011-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ