Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η διαπραγμάτευση ενσωματώνει απαιτήσεις των βιομηχάνων

Σε δελτίο Τύπου, σχετικά με την προχτεσινή πρόταση του ΣΕΒ για «ελληνικό μνημόνιο plus», το Γραφείο Τύπου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σχολιάζει, ανάμεσα σε άλλα: «Εχει αποδειχτεί πως οι πόθοι και οι απαιτήσεις των αφεντικών έρχονται με τη μορφή μνημονιακών μέτρων, επιδεινώνοντας συνεχώς τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Στο "παρά ένα" απαιτούν, "ακριβώς" γίνονται νόμοι.

Η "βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας" που αναφέρει ο ΣΕΒ είναι οι μισθοί των 500 ευρώ και κάτω, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η τζάμπα εργασία για τα αφεντικά, οι επιδοτήσεις τους και οι φοροαπαλλαγές. Ο δρόμος και η διέξοδος για τους εργαζόμενους περνά μέσα από την οργάνωσή τους, από την αντεπίθεση, από την οργάνωση της πάλης με αγωνιστικές πρωτοβουλίες με βάση την ικανοποίηση των σημερινών αναγκών, την αναπλήρωση των απωλειών μας, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα αιτήματα και η πρόταση νόμου που κατατέθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις για το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων, παραμένουν επίκαιρα και απαιτούμε από την κυβέρνηση να τα φέρει στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ