Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Βέλτιστη πρακτική» της ΕΕ ο υπο-κατώτατος μισθός

Απαντώντας σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι η διάκριση ακόμα και στον κατώτερο μισθό, για πιο φτηνούς εργαζόμενους, είναι στο μεδούλι της στρατηγικής του κεφαλαίου

Η θεσμοθέτηση του «υπο-κατώτατου» μισθού και η συνέχιση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νεότερων κυρίως εργαζομένων, που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποτελούν «βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική», όπως αφήνει να εννοηθεί η Κομισιόν, απαντώντας σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την επίτροπο Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, «πολλά κράτη - μέλη είθισται να θέτουν διαφοροποιημένους συντελεστές σχετικά με τον νόμιμο κατώτατο μισθό ή μειωμένες εισφορές Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους νεαρής ηλικίας ή για τους εργαζόμενους χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Αυτή η πολιτική στοχεύει στη διευκόλυνση της πρώτης εισόδου στην αγορά εργασίας και την έγκαιρη απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Με άλλες απαντήσεις σε Ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η Κομισιόν συνδέει ανοιχτά τη συζήτηση για τις ΣΣΕ με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση του «κοινωνικού διαλόγου», ενώ προαναγγέλλει ένταση της επίθεσης και σε βάρος των αναπήρων, με περικοπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα.



ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ