Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν συζητήθηκε το ζήτημα της αγοράς ακινήτου

Aπέρριψε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής το αίτημα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για την αγορά ακινήτου, στο Δήμο Περιστερίου, στη θέση Ροσινιόλ, που θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες.

Επικαλούμενη διάταξη της νομοθεσίας, η διοίκηση υποστήριξε, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης, ότι αρμόδια για μια τέτοια απόφαση είναι η Οικονομική Επιτροπή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την αγορά του ακινήτου που είναι σε εξέλιξη. Δεσμεύτηκε δε να φέρει το θέμα για συζήτηση, όταν... θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εξηγώντας το κατεπείγον του θέματος, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην αγορά ακινήτου εν κρυπτώ, διαθέτοντας 22 εκατ. ευρώ. Στο δε αίτημα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζονται το μεγάλο οικονομικό κόστος που θα έχει για την περιφέρεια η εν λόγω αγορά, καθώς και οι σοβαρές ενστάσεις που έχει διατυπώσει η αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας που είχε οριστεί και αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, στις δυσκολίες προσβασιμότητας, στη θέση που επιλέγεται και σε ζητήματα στατικής επάρκειας που εντοπίζονται.

Την ίδια στιγμή που «απλόχερα» η Περιφέρεια προσανατολίζεται στη διάθεση του παραπάνω ποσού, δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, που είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Φλεβάρη του 2015 μετά από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το θέμα έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη χτεσινή συνεδρίαση σημειώνοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτο από τη μία να ανοίγουν με μεγάλη ευκολία όλες οι πόρτες για να διοχετευτεί ζεστό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη να μην μπορεί να εκταμιευθεί το ποσό των 320.000 ευρώ».

Από την πλευρά της, η Διοίκηση υποστήριξε ότι δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος επειδή ο δήμος δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Δεσμεύτηκε να φέρει νέα προγραμματική σύμβαση, με το παραπάνω ποσό, αλλά διαφορετικούς όρους, καθώς πολλές δράσεις που προβλέπονταν καλύπτονται από προγράμματα που ήδη «τρέχουν» στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν λεφτά για να εξασφαλίσουν έτοιμη πελατεία και κέρδη στους επιχειρηματίες!(19/12/2017)
Προχώρησε τη διαδικασία για την αγορά κτιρίου(14/4/2017)
Με αντιλαϊκές αποφάσεις παρέδωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα(7/5/2015)
«Στον αέρα» οι εργαζόμενοι της ΑΛΜΑΚΟ(21/6/2014)
Αυξημένες οι ανάγκες σε παιδικούς σταθμούς(13/7/2013)
«Μπουρμπουάρ» αντί για τους μισθούς!(11/11/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org