Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 13 Φλεβάρη, όπου θα δικαστεί ο Κώστας Πελετίδης

Ο δήμαρχος Πάτρας
Ο δήμαρχος Πάτρας
Σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καλούν τους εργαζόμενους και τους άνεργους Σωματεία του νομού Αχαΐας στις 13 Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τα δικαστήρια Πάτρας, τη μέρα που δικάζεται ο δήμαρχος, στις 8 το πρωί, καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η ενότητα», το Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας, το Συνδικάτο Εργ/λων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας, το Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Ερ/λων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους «να σταθούν στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας. Να καταδικάσουμε με αυτόν τον τρόπο την εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη».

Οπως υπογραμμίζεται, «ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα βρεθεί στο ειδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενος για "παράβαση καθήκοντος" επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε - κατά κάποιον τρόπο - προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015».

Με ανακοίνωσή του, στο Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων σε στάση εργασίας τη μέρα της δίκης, από τις οχτώ το πρωί έως το τέλος της βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ