Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αύριο η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα

Αύριο, Πέμπτη, μέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου συνεδριάζει με θέμα τη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής, η Λαϊκή Επιτροπή της πόλης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και απομόνωσης των φασιστών, με αιτήματα:

-- Πλήρης και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

-- Με ευθύνη του κράτους να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

-- Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, καθημερινή είναι η εξόρμηση με την ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και σχολεία της πόλης. Ταυτόχρονα, η Λαϊκή Επιτροπή συνεχίζει τη συλλογή γραφικής ύλης καθημερινά από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. (στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών), ώστε με την έναρξη των μαθημάτων να καλωσορίσει τους πρόσφυγες - μαθητές, προσφέροντας συμβολικά όσα χρειάζονται στα πρώτα τους βήματα στο σχολείο.

Για την καλύτερη οργάνωση όλης αυτής της δραστηριότητας, σήμερα, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη φορείς και εργαζόμενους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ