Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ο δήμαρχος Πάτρας έπραξε αυτό που όφειλε

«

Ο Κ. Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», τονίζει σε ψήφισμα καταδίκης της συνεχιζόμενης δίωξης του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Στο ψήφισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης «θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονων των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύει επίσης τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά και τον διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης.

Εκφράζει, επίσης, την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία στην οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.

«Ο λαός του Χαϊδαρίου, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα», σημειώνει το ψήφισμα και προσθέτει:

«Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ