Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Υπέρ της καταβολής δώρων και επιδομάτων στους εργαζόμενους

Την ξεκάθαρη θέση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Πατρών που δικαιώνει 66 εργαζόμενους στο δήμο, για την καταβολή δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδομάτων αδείας, κατέθεσε η δημοτική αρχή, σε σχετική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Την πρόταση της δημοτικής αρχής να μην ασκηθεί έφεση ψήφισαν και οι παρατάξεις «Τώρα για την Πάτρα» (Ανδρέας Φίλιας) και «Ολοι μαζί, για την Πάτρα» (Βίβιαν Σαμούρη). Απείχαν οι παρατάξεις «Νέα Πόλη» (Θεόδωρος Ξυλιάς) και ΡΑΠ (Ιωάννης Τσιμπούκης), με το «επιχείρημα» ότι το θέμα εισήχθη ως κατεπείγον.

Ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, που εισηγήθηκε το θέμα, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θεωρεί ότι είναι άδικη και βαθιά αντεργατική η κατάργηση των δώρων των εορτών και των επιδομάτων αδείας, που αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και που η κατάργησή τους προκαλεί σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους.

Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής κινείται στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που κατά πλειοψηφία ελήφθη στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον προϋπολογισμό του 2016, περί ανάκτησης όλων των μισθολογικών αποδοχών των εργαζομένων στο επίπεδο του 2009, περί ανεμπόδιστης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ