Κυριακή 22 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αξονες και στόχοι πάλης και διεκδίκησης
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή - Αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Αμεση δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων (μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων) στον κλάδο Υγείας, των πλαφόν, κάθε λογής «κόφτη» και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων! Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία!
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι να δημιουργηθούν κρατικές δομές και υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες.
  • Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

Για τους εργαζόμενους

  • Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους! Αμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης!
  • Πληρωμή των εργαζομένων με βάση τις ώρες παραμονής στα κέντρα και τη συμμετοχή σε ομάδες, συμβούλια κι εποπτείες. Ολοι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι να υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου.

Για τους αυτοαπασχολούμενους

  • Οι αμοιβές στους αυτοαπασχολούμενους εργοθεραπευτές και ψυχολόγους (1,23 ευρώ και 2,26 ευρώ αντίστοιχα για κάθε «συνεδρία») που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ να εξισωθούν με αυτές των φυσικοθεραπευτών και των λογοθεραπευτών (15 ευρώ) για κάθε συνεδρία και να επανέλθουν στο ύψος που ήταν πριν την κρίση. Να αποζημιώνονται τακτικά κάθε μήνα για τις εργασίες τους χωρίς τις μειώσεις του rebate και του clawback. Μαζί με την παραπάνω αποζημίωση να υπάρχει αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία. Αμεση κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και κατάργηση του ΦΠΑ στην Υγεία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ