Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ
Προσκλητήριο δράσης προς τους κατοίκους

Την ανάγκη της δραστηριοποίησης των κατοίκων της Ραφήνας για να αναπτυχθεί η πόλη με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά του κεφαλαίου υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα της πόλης αυξάνονται συνεχώς, για την αντιμετώπισή τους όμως η διοίκηση του δήμου όχι μόνο δεν προτάσσει το συμφέρον των πολιτών, αλλά αντιθέτως προωθεί την κυβερνητική πολιτική.

«Το φετινό καλοκαίρι εκτός από τα συσσωρευμένα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων (ανεξέλεγκτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυκλοφοριακό κομφούζιο, αποψίλωση και τσιμεντοποίηση των γύρω ορεινών όγκων), ήρθε να προστεθεί και η ηχορύπανση και οι άλλες επιπτώσεις από τη λειτουργία του Αεροδρομίου», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΔΑΣ.

«Σήμερα γίνεται πιο ξεκάθαρη η σχέση πολιτείας - δήμου, αλλά και επίδοξων μνηστήρων για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ότι θέλουν και αποδέχονται τη μετατροπή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιμάντα προώθησης των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημειώνεται σε άλλο σημείο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρει: «Αποδέχτηκαν την ιδιωτικοποίηση και τη λειτουργία των λιμενικών ταμείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την απόδοση κέρδους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, μετατρέποντας τα Λιμενικά Ταμεία σε Ανώνυμες Εταιρίες».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει στους κατοίκους της περιοχής «την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ραφήνας για προέκταση του λιμανιού της πόλης. Το θέμα αυτό - που συζητήθηκε ύστερα από πρόταση του Δημάρχου, εκτός ημερήσιας διάταξης - παρουσιάστηκε σαν δήθεν διάλογος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην ουσία όμως, πρόκειται για μια απόφαση "Δούρειος Ιππος" για να περάσει η καταστροφή της πόλης σαν "προστασία των εγκαταστάσεων του λιμένα Ραφήνας"».

«Μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται», καταλήγει η ανακοίνωση, «η ΔΑΣ θεωρεί ότι μέλημα κάθε κατοίκου και δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου είναι να δραστηριοποιηθεί μέσα από Επιτροπές Αγώνα και τους μαζικούς φορείς της πόλης, για την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής κόντρα στις επιλογές του εφοπλιστικού, κατασκευαστικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου, που θέλει την ανάπτυξη της περιοχής με γνώμονα μόνο το δικό του κέρδος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ