Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους

Σήμερα, στις 10.30 π.μ., η συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους αλλά και διεκδίκησης για το δικαίωμα ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων στη μόρφωση, στη ζωή χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία, διοργανώνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ηρώων του Περάματος, συνδικάτα του Πειραιά.

Τα σωματεία που καλούν στη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων, Παράρτημα Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει, επίσης, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος και το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά.

Με τη σημερινή κινητοποίηση τα σωματεία του Πειραιά καλούν το λαό του Περάματος να ανοίξει την αγκαλιά του για τα 25 προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου της περιοχής. Αναδεικνύουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, που είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, κόντρα στην άθλια προσπάθεια των εγκληματιών νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εμφανίσουν ως «εχθρούς» τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών, επιδιώκοντας να βρωμίσουν με το φασιστικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις και να «βγάλουν λάδι» το σύστημα που υπηρετούν.

Στο κάλεσμα που εξέδωσε χτες η Ενωση Συλλόγων Γονέων, αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους γονείς, «αφήνοντας να φουντώνει η παραπληροφόρηση και ρίχνοντας νερό στο μύλο των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων».

Διεκδικεί από το κράτος «να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία των προσφυγόπουλων και την πλήρωση μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας όλων των κριτηρίων εγγραφής τους, όπως αυτές ισχύσουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κ.τ.λ. Επίσης, να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτισή τους». Επίσης, να έρθει επιτέλους το κονδύλι των 350.000 ευρώ που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια, μετά από απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εδώ και 3 χρόνια, για την κάλυψη αναγκών των σχολείων του Περάματος.

Καλεί Συλλόγους και γονείς «να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα», «να μη φοβηθούν, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους».

«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία», τονίζει και καταλήγει: «Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι μαζικοί φορείς που παίρνουν αποφάσεις αλληλεγγύης, οργάνωσης και διεκδίκησης για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Η πολύτιμη αυτή μάχη που δίνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι και η καλύτερη απάντηση στα τσιράκια των αφεντικών, τους εγκληματίες ναζιστές. Στις σχετικές αποφάσεις προστίθενται ανακοινώσεις από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Ιατρικών Επισκεπτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Τροφίμων - Ποτών και την Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων. Από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας. Επίσης, από το Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Περάματος, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την ΕΛΜΕ Λάρισας, το Σύλλογο Δασκάλων - Νηπιαγωγών Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, την Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας, το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Σε ανάλογες αποφάσεις κατέληξαν επίσης, μετά από ψήφισμα που κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΜΑΣ, και οι φοιτητικοί σύλλογοι: Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Οικονομικού, Πολιτικού και Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Πατρών, ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πατρών, Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ