Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες προσφυγές πανεπιστημιακών γιατρών

Δύο ακόμα πανεπιστημιακοί γιατροί, που απολύθηκαν από κρατικό νοσοκομείο με βάση το νέο νόμο για το Περιφερειακό Σύστημα Υγείας, προσέφυγαν χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ανασταλούν και ακυρωθούν οι αποφάσεις της διεύθυνσης του νοσοκομείου και του ΠΕΣΥ με τις οποίες παύτηκαν από τις θέσεις τους.

Πρόκειται για τους επίκουρους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ι. Πράπα και Α. Λουφόπουλο, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της πόλης. Στις 9-7-2001 απομακρύνθηκαν από το κρατικό νοσοκομείο με αποφάσεις των οργάνων του ΠεΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είχαν παράλληλη απασχόληση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Στο μεταξύ, ορίστηκαν οι εισηγητές των άλλων 11 προσφυγών, που έχουν κατατεθεί από πανεπιστημιακούς γιατρούς και πρόκειται να εκδικαστούν στην επταμελή σύνθεση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ στις 31-1-2002. Αυτοί είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γ. Παπαμεντζελόπουλος και ο πάρεδρος Κ. Πισπιρίγκος.

  • Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή χτες την αίτηση του 1ου Περιφερειακού Συστήματος Υγείας για ανάκληση της προσωρινής απόφασης, με την οποία είχε ανασταλεί η απόλυση του πανεπιστημιακού γιατρού Δ. Μιναρετζή από το Nοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μέχρι να συζητηθεί η κύρια προσφυγή του στο ΣτΕ. Ετσι, το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να διακόψει τη σύμβαση εργασίας που έχει συνάψει με τον εν λόγω γιατρό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ