Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ 84-63
Εμεινε στο ΣΕΦ...

Μένοντας στον αγώνα του ΣΕΦ και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν... πάτησε χτες στην «Ούλκερ Αρένα» της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα από τη Φενερμπαχτσέ με 84-63 για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ετσι, η μέχρι πρότινος συγκάτοικος του Παναθηναϊκού στην 5η θέση Φενέρ έφθασε σε απολογισμό 11 νίκες - 7 ήττες και τον προσπέρασε αφήνοντάς τον 6ο με 10 - 8. Μάλιστα, το ακόμα χειρότερο για τους «πράσινους» είναι ότι δεν μπόρεσαν ούτε να υπερασπιστούν τη διαφορά της νίκης τους στο ΟΑΚΑ (+11), με αποτέλεσμα πλέον να μειονεκτούν έναντι της τουρκικής ομάδας σε περίπτωση ισοβαθμιών. Συν τοις άλλοις η ελληνική ομάδα έχασε και τον Σίνγκλεντον στα μισά του αγώνα αφού τραυματίστηκε (τράβηγμα στον δικέφαλο).

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (32 έναντι 21) και χτυπώντας κυρίως από την περιφέρεια πήραν εξαρχής μια σημαντική διαφορά ασφαλείας στο σκορ και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο. Αρχικά με τον Ντατόμε (16 π.) να δίνει το ρυθμό και τους Ντουβερίογλου (13 π.), που πήρε τη θέση του τραυματία Γιούντο, και Σλούκα (12 π.) να... εκτελούν από μακρινή απόσταση, η Φενέρ αποσπάστηκε στο σκορ (10-16, 40-22), φθάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +23 στις αρχές της επανάληψης (54-21), την οποία διατήρησε (παρά τις όποιες αυξομειώσεις από πλευράς «πρασίνων») μέχρι τέλους.

Στην άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός μετά την κακή εμφάνιση του πρώτου μέρους (8 λάθη), την αδυναμία στην αμυντική λειτουργία, προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα μετά το 25' έχοντας ως μπροστάρη τον Τζέιμς (25 π.), που χαρακτηριστικά ήταν ο μόνος που σκόραρε για την ομάδα του για 12'. Ωστόσο, πέραν της μικρής μείωσης της διαφοράς (58-44) δεν ήρθε κάτι παραπάνω για την ελληνική ομάδα.

  • Σε άλλο χτεσινό ματς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε εύκολα την Μπάμπεργκ με 85-64.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ