Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ Περιοχής στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Στον πίνακα φαίνεται η κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων με βάση το ποσοστό κάλυψης του πλάνου
Στον πίνακα φαίνεται η κατάταξη των Κομματικών Οργανώσεων με βάση το ποσοστό κάλυψης του πλάνου
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, ολοκληρώθηκε και η πανελλαδική άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής, που αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά ότι συνέβαλε στην επιμονή και στη συλλογική προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, εκτός από την πανελλαδική άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής, αντίστοιχες πρωτοβουλίες πήραν Τομεακές Οργανώσεις και ΚΟΒ. Αυτές τις μέρες σε ειδικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης και βραβεύονται πρωτοπόρες Οργανώσεις και πρωτοπόροι «μαχητές» αυτής της μεγάλης εξόρμησης. Τα «έπαθλα» μπορεί να είναι συμβολικής αξίας, όπως ένα βιβλίο ή ένας πίνακας, αλλά η ηθική επιβράβευση για τη συμβολή στην ισχυροποίηση του Κόμματος, στην υπόθεση της εργατικής τάξης, αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για κάθε μέλος, φίλο και οπαδό του.

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε με την έναρξη της μεγάλης μάχης: «Η άμιλλα αποτελεί κομμουνιστική σχέση και κινητήρια δύναμη για τη γενική επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιτευγμάτων, μακρά παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος, χαρακτηριστικό της αυριανής νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα χτίσουμε. Ταιριάζει απολύτως με την πορεία του Κόμματος προς τα 100 χρόνια του και με τις εκδηλώσεις τιμής που θα πραγματοποιηθούν για τον Μεγάλο Οκτώβρη και τους μπολσεβίκους».

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα της άμιλλας, που ολοκληρώθηκε με το ενδέκατο «κλείσιμο», στις 9 Γενάρη, η Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος αναφέρει:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Οικονομική Εξόρμηση που είχε προκηρύξει η ΚΕ του Κόμματος για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 2016.

Το συνολικό πλάνο υπερκαλύφτηκε κατά 122,35%. Τα δικά τους οικονομικά πλάνα υπερκάλυψαν όλες οι Κομματικές Οργανώσεις Περιοχών, η ΚΝΕ και το 96% των Τομεακών Οργανώσεων.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα, μπροστά στο 20ό Συνέδριο, ήρθε χάρη στη συλλογική προσπάθεια και ακούραστη δουλειά της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη συμβολή χιλιάδων οπαδών που βρίσκονται δίπλα στις Κομματικές Οργανώσεις, στην οικονομική στήριξη δεκάδων χιλιάδων φίλων του Κόμματος και πολλών άλλων εργαζομένων που εκτιμούν το ΚΚΕ ως το γνήσιο υπερασπιστή και μαχητή των λαϊκών συμφερόντων.

Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει όλους αυτούς που στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν το Κόμμα και επιβεβαίωσαν τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην 99χρονη ζωή και δράση του.

Με βάση τα συνδυασμένα κριτήρια και δείχτες της άμιλλας που είχε προκηρύξει η Γραμματεία της ΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, δηλαδή το ποσοστό κάλυψης του πλάνου, το βαθμό κινητοποίησης και προσφοράς μελών και οπαδών του Κόμματος, το πλατύ άνοιγμα στα λαϊκά στρώματα για την οικονομική του ενίσχυση, η κατάταξη των 3 πρώτων Οργανώσεων Περιοχής είναι η παρακάτω:

1η η Κομματική Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας

2η η Κομματική Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου

3η η Κομματική Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ